Пијани Костић вријеђао играче

Агенције
Пијани Костић вријеђао играче

Сарајево - Само неколико часова након што је разријешен дужности шефа стручног штаба Фудбалског клуба Жељезничар, словеначки стручњак Милош Костић у пијаном стању дошао је на тренинг Сарајлија и вријеђао играче.

Он се у Жељезничару задржао свега три мјесеца, а након што је добио отказ, дошао је посљедњи пут на "Грбавицу" како би се опростио са својим сада већ бившим изабраницима. Ипак, мало је недостајало да опроштајни говор прерасте у већи инцидент. Костић је, према ријечима очевидаца, у видно алкохолисаном стању одржао говор о томе како су га играчи изневјерили, како нису давали свој максимум на утакмицама нити испуњавали оно што су се договарали у свлачионици. Почео је да вријеђа играче, а затим се вербално сукобио са једном мањом групом навијача, који нису хтјели да улазе у било какву расправу са тренером и мирно су посматрали ситуацију.

Само брзом и правовременом интервенцијом директора стадиона и комесара за безбједност Жељезничара Ердијана Дине Пекића спријечен је већи скандал сада већ бившег тренера.

Управо Пекић је био тај који је удаљио Словенца са терена и и увео га у аутомобил којим је напустио стадион. Одмах послије отказа Милош Костић је нагласио да му је криво што се све овако завршило.

- Дошао сам у Жељезничар с најбољим намјерама. Можда ми је требало мало више времена. У екипи сам затекао играче, можда су требали неки бити доведени, можда и не, али то је сада прошлост. Жељезничару желим све најбоље у будућности - подвукао је Костић.

Прва смјена

Милош Костић први је смијењени тренер ове сезоне у Премијер лиги БиХ. У шест кола, колико је водио Жељезничар у елити, тим са "Грбавице" забиљежио је двије побједе, један реми и три пораза и то три узастопна. Током досадашње каријере Костић је водио кадетску и јуниорску селекцију Словеније, био је тренер Крке, а као помоћник радио је у белгијском Лирсу и Црвеној звезди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана