Petroviću remi puna kapa

D. Pašagić, I. Stanišić
Petroviću remi puna kapa

Banjaluka - Fudbaleri Radnika danas će iz Stare Pazove krenuti put Stare Zagore u Bugarskoj, gdje će u četvrtak od 19.30 časova (20.30 po lokalnom vremenu) protiv Beroea igrati prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, što će im biti debi na međunarodnoj sceni.

Šef stručnog štaba Bijeljinaca Slavko Petrović već juče je znao spisak putnika za Bugarsku, ali iz predostrožnosti nije želio da ga otkrije.

- Izgleda da u redovima našeg rivala imaju dobre doušnike, jer sve znaju o nama. Na put će 20 fudbalera, 18 igrača i dva golmana, ali o imenima ne bih još da se izjašnjavam. Jedno je sigurno na put će oni, koji su u ovom trenutku najspremniji, oni koji svih 90 minuta mogu da odigraju u visokom ritmu - kratko je rekao Petrović.

Ne želi da se unaprijed pravda za eventualni neuspjeh, ali ističe da je prednost na strani Beroea.

- Iako je ekipa iz Stare Zagore kvalitetnija od nas nadam se da možemo ostvariti povoljan rezultat. Za nas bio idealan bio neriješen rezultat sa datim golom, recimo 1:1. Optimista sam po prirodi i vjerujem da će mi se to isplatiti. Nismo bili favoriti ni u finalu Kupa BiH protiv tuzlanske Slobode, pa smo slavili. Zašto sada iz ovog dvomeča ne bi izašli kao pobjednici - nastavio je Petrović.

Po njemu najvažnije će biti da se izdrži početni pritisak Bugara.

- U želji da dođu do prednosti sigurno će od starta krenuti silovito. Tu je možda i naša šansa da eventualno nekim kontranapadom dođemo do gola. Najvažnije je da ostanemo maksimalno skoncentrisani svih 90 minuta - dodao je Petrović.

Uz Semberce će na stadionu u Staroj Zagori, koji prima 12.128 gledalaca biti i pedesetak najvatrenijih pristalica Radnika, koji će na putu krenuti u četvrtak rano ujutro iz Bijeljine. Revanš susret igra se u četvrtak 7. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci od 18 časova.

Tržišna vrijednost

Trenutna tržišna vrijednost igračkog kadar bugarskog tima procjenjuje se na 9,95 miliona evra. Najskuplji igrač je ljevokrilni bugarski reprezentativac Spas Delev vrijedan 900.000 evra prema portalu "transfermarkt.de". Beroe ima četiri reprezentativca, a osim pomenutog Deleva, dres bugarskog nacionalnog tima oblačili su i Ivo Ivanov, Vencislav Vasilev i Blagoj Makendžiev. U ekipi imaju samo šest stranaca među kojima se ističe iskusni 34-godišnji brazilski vezni igrač Elias. Prosječna starost ekipe je 26,6 godina, a najbolji strijelac u prošloj sezoni bio je Sirijac, Ismail Isa sa sedam golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana