Petrović zadao žestok ritam

Igor Stanišić
Petrović zadao žestok ritam

Budva - Paklen ritam bez dana predaha, treninzi po tri puta na dan, kontrolne utakmice i razgovor sa svakim pojedincem trenera Bijeljinaca Slavka Petrovića.

Tako bi se ukratko mogli opisati dani fudbalera Radnika na Crnogorskom primorju gdje se odrađuje drugi dio priprema bh. premijerligaša. Posljednja utakmica protiv Petrovca pokazala je svu fizičku superiornost, iako nisu uspjeli da poraze rivala sa kojim su odigrali neriješeno, 1:1.

- Ovo je za nas u suštini bila prva prava provjera i mogu biti zadovoljan, jer su igrači odradili svoj dio posla dobro. Nesrećnim okolnostima odigrali smo samo 1:1, iako smo bili ubjedljivo bolja ekipa. Primili smo neregularan gol, iz čistog ofsajda, a propustili smo pet sjajnih prilika. Činjenica je da su igračima noge teške od mukotrpnog rada tako da moramo biti zadovoljni - rekao je Petrović.

Radi se mukotrpno, sa ciljem da se izbori plasman u Evropu.

- Nastavili smo sa treninzima dva puta na dan u istom ritmu bez dana za regeneraciju, a u nekoliko navrata radili smo na presingu tako da maksimalno koristimo svaki momenat da se dobro spremimo - nastavio je Petrović.

Po njegovim riječima meč protiv Bokelja u subotu od 14 časova u Budvi biće najveći ispit u sklopu priprema u Crnoj Gori.

- Spadaju u sam vrh crnogorskog fudbala i u toj utakmici moramo pokazati mnogo više ako želimo ostati neporaženi. Šansu će i ovog puta dobiti 20 igrača i dva golmana - naglasio je Petrović.

Pohvalio je novajlije Jocu Stokića i Dejana Jankovića.

- Igrači koji su kod mene duži period podnose dobro pripreme. Nekoliko novajlija ima poteškoća, a jedini od njih koji sve zadatke besprekorno izvršava je Stokić koji je na prozivku došao pripremljen, dok se Janković polako priključuje jakom tempu - rekao je Petrović. 

Nekoliko igrača se požalilo na lakše povrede.

- Imamo malih problema Ademinom Hadžićem, ali on lagano trči i za dva do tri dana biće u trenažnom procesu. Milivoje Lazić je odradio atletski dio, ali će mu trebati još rada, a isti slučaj je sa Mladenom Zeljkovićem, koji je dugo bio van stroja. Očekujem da do kraja priprema u Budvi svi igrači budu u maksimalnom pogonu - dodao je Petrović.

Glišić

Najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske Aleksandar Glišić (1992. godište) koji je došao u zimskom prelaznom roku iz Tekstilca iz Dervente, stavio je potpis na vjernost Radniku na tri godine.

- Konačno smo uspjeli da sad već i definitivno u naše redove dovedemo Aleksandra Glišića. Posjeduje kvalitet rasnog golgetera što je pokazao do sada igrajući za Tekstilac gdje je braneći boje Dervenćana postigao devet golova i prestavljaće budućnost za našu ekipu -  naglasio je generalni sekretar Radnika Nebojša Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana