Петровић крчи пут ка тениској елити

Никола Лучић
Петровић крчи пут ка тениској елити

Бањалука - Ако у Прњавору кажете Дражен Петровић, поред покојног славног кошаркаша, већина ће се сјетити и младог суграђанина знаменитог имена и презимена који полако крчи пут ка тениској елити.

Освајање турнира у Велом Лошињу претходне седмице само је један у низу успјеха члана Тениског клуба Олимп Прњавор, који се тренутно налази у Чаковцу на турниру из серије “Тенис Европа”. Највећи проблем за Петровића представљају одласци на тренинге, с обзиром на то да живи у Прњавору, а тренира у Бањалуци, али када имате велику вољу, ништа није немогуће.

- Долазим на тренинге пет пута седмично, а сада када сам завршио основну школу, биће ми много лакше јер сам средњу уписао у Бањалуци - рекао је Петровић.

Он се тенисом почео бавити са седам година и од тада му је рекет најбољи друг.

- Чим сам први пут ударио лоптицу, схватио сам да је тенис моја највећа љубав - рекао је Петровић, који се освајањем посљедњег од два турнира из серије “Тенис Европа” приближио уласку у топ 50 европских играча до 16 година.

Један од највећих успјеха је пласман у финале “Касели купа” у Мајамију прије двије године, када је мало недостајало да дође до титуле. По завршетку турнира у Чаковцу фокус ће бити на припремама за Европско првенство до 16 година које ће се одржати у јулу у Москви.

- Као и увијек, даћу све од себе како бих дошао до доброг резултата и нових бодова. У наредном периоду планирам да што је могуће више поправим пласман на листи тенисера до 16 година - рекао је Петровић, којем су идоли Роџер Федерер и Новак Ђоковић.

За сада не планира одлазак на неку од познатих академија у иностранству, али оно што сигурно може да радује је сарадња са Николом Пилићем, који га је запазио у Ријеци.

- Пилић сматра да је Дражен доста добар, техника му је јача страна, само треба да ојача. У наредне три, четири године покушаћемо да пређемо на фјучерсе. Даћемо све од себе, али није лако прогнозирати - рекао је Драженов тренер Бојан Мичић.

И сам Петровић је задовољан савјетима које је добио од славног тренера и нада се да ће у наредном периоду наставити да сарађују.

- Много ми значи што ме је примијетио, он је један од највећих тенисера на свијету и привилегија је тренирати с њим - рекао је Петровић.

Спортска породица

Ако се уз име овог талентованог тенисера, које је предодређено на успјех, дода и то да потиче из спортске породице, онда не треба да чуде резултати које постиже са свега 15 година. Драженов отац Жељко је некадашњи атлетичар који је учествовао на Олимпијским играма у Сиднеју, док је мајка Слађана бивша каратисткиња, па је јасно од кога је Дражен наслиједио спортске гене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана