Петочлана комисија привремено рјешење за Борац

Дарко Пашагић
Петочлана комисија привремено рјешење за Борац

Бањалука - На сједници Скупштине Фудбалског клуба Борац бањалучки спортски великан је дефинитивно остао без управе и предсједника клуба Драшка Илића.

Делегати су именовали Петочлану комисију, а њен задатак је да заступа клуб на свим састанцима који се тичу проналаска челних људи Борца и њиховог евентуалног избора на руководеће функције.

 

У њој су: двојица бивших играча и капитена Драшко Жарић и Горан Ђукић, представник навијача Горан Талијан, одборник у Скупштини града Бањалуке Милан Гранула и представник ресорног министарства Оливер Гачић. Послије сједнице чланови Комисије нису били расположени за разговор, вјероватно свјесни тежине проблема са којима се суочавају, али и цјелокупне ситуације у којој се налази клуб који би наредне године требало да прослави 90. рођендан.

Сједници је присуствовало 16 од 27 делегата, који су изгласали три закључка, а они су у директној вези са дугорочним модалитетом функционисања клуба. Први закључак делегата је да се мора истрајати у идеји да се спроведе хитна процедура за доношење закона о спорту, који је једини гарант опстанка не само Борца, него и спорта у цјелини у Републици Српској. Други закључак је да се настави са инсистирањем да Пореска управа РС, Влада РС и Министарство финансија изврше отпис ненаплативих пореских дуговања свим спортским колективима у Републици Српској, која тренутно износе између 17 и 18 милиона марака. Посљедњи, трећи закључак тиче се регулисања имовинских питања у вези са коришћењем спортских објеката, чији власници морају бити локалне заједнице, а не клубови који их користе.

С тим у вези, Скупштина Фудбалског клуба Борац је донијела одлуку да Градски стадион са свим припадајућим објектима врати у надлежност граду Бањалуци, односно његовој Скупштини, која ће разматрати ово питање.

- Овај клуб не може спасити ништа друго осим закона о спорту. Обраћали смо се свим институцијама, предсједнику Владе Републике Српске, предсједнику РС, граду и ресорном министру, који не зна набројати пет спортова. Ићи ћемо према свим клубовима и савезима и тражити да се укључе у борбу у коју је данас ушао само Борац. Тражићемо хитно усвајање закона о спорту, причаћемо са свим политичким партијама, и онима у власти и онима у опозицији. Били смо дуго у дефанзиви, сада крећемо у офанзиву - нагласио је сада већ бивши предсједник клуба Драшко Илић, који и даље остаје члан Скупштине клуба.

Технички мандат

Директор Роберт Зрилић и директор маркетинга Синиша Рачић, који су раније поднијели оставке и које је раније Управни одбор прихватио, остаће у техничком мандату на тим функцијама до примопредаје новој управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана