Petočlana komisija Borca brzo postala četvoročlana

Danijel Radujković
Petočlana komisija Borca brzo postala četvoročlana

Banjaluka - Član petočlane komisije Fudbalskog kluba Borac Goran Đukić odustao je od te funkcije samo dva dana nakon što je ona formirana na Skupštini "crveno-plavih" koja je održana u ponedjeljak.

Nekadašnji fudbaler Banjalučana u srijedu je zatražio da više ne bude u toj komisiji, kako je kazao, iz privatnih razloga.

- Zamolio sam ljude u klubu da ne budem u toj komisiji, a razlozi su privatne prirode. Tu sam i dalje za klub, ali u ovom momentu ne mogu da budem u komisiji. Ne znam kako će ona dalje funkcionisati - kazao je Đukić.

Petočlana komisija brzo se pretvorila u četvoročlanu i u njoj će za sada ostati nekadašnji igrač Boraca Draško Žarić, predstavnik navijača Goran Talijan, odbornik u Skupštini grada Banjaluke Milan Granula i predstavnik resornog ministarstva Oliver Gačić. Na njima četvorici sada je ostalo da zastupaju klub na sastancima koji se tiču pronalaska novih čelnih ljudi Borca i njihovog eventualnog izbora na rukovodeće funkcije. Žarić je kazao da za sada nema nikakvih promjena u vezi s tim.

- Nakon odlaska Đukića ostaćemo nas četvorica u komisiji. Za sada nema nikakvih novosti u vezi sa ljudima koji bi došli na čelo Borca - istakao je nekadašnji lijevi bek "crveno-plavih".

Borac je u ponedjeljak i zvanično ostao bez predsjednika kluba nakon što je Draško Ilić definitivno napustio tu funkciju. U klubu je ostao Robert Zrilić, koji je direktor u tehničkom mandatu i to će biti dok ne dođe novi predsjednik kluba. Inače, dok traje ova teška situacija u klubu igrači se spremaju za utakmicu 17. kola Premijer lige BiH koju će u subotu igrati protiv Veleža na Gradskom stadionu. Biće to derbi začelja i ako "crveno-plavi" ne pobijede u tom meču, definitivno se mogu oprostiti od borbe za opstanak.

Nemoguće bez predsjednika

Veliki problemi potresaju Borac, a ukoliko se uskoro neko ne kandiduje za predsjednika, klub bi mogao da ostane bez igračkog kadra. Naime, u slučaju da im ne budu isplaćene tri plate, igrači mogu da dobiju raskid saradnje što bi znatno otežalo nastojanja Banjalučana da ostanu u ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana