Petar Kurčubić: Čast je biti trener Borca

Darko Pašagić
Petar Kurčubić: Čast je biti trener Borca

Banjaluka - Veoma brzo smo se dogovorili i nijednog trenutka se nisam dvoumio o tome da li da preuzmem Borac, koji nije baš najbolje startovao ove sezone.

Naglasio je ovo novi šef stručnog štaba banjalučkog premijerligaša, iskusni stručnjak iz Srbije Petar Kurčubić za "Glas Srpske", koji je juče prijedodne gledao, a potom poslijepodne i sam vodio, trening "crveno-plavih", koji će do nedjelje boraviti na mini-pripremama na Hajdučkim Vodama.

- Stvari u vezi sa mojim angažmanom su se veoma brzo dešavale, ali nisam puno razmišljao. Banjaluka je poznati sportski grad, Borac jedan od njenih najvećih sportskih izdanaka i kada ti neko ponudi da budeš njegov trener, to se ne odbija - rekao je Kurčubić.

Sa upravom Banjalučana dogovorio je saradnju do kraja jesenjeg dijela sezone.

- Za to vreme trebalo bi da se sklope sve kockice, a onda ćemo ponovo sesti za sto i razgovarati o eventualnom nastavku saradnje. Siguran sam da je i moj prethodnik radio najbolje kako je znao, ali se neke stvari nisu jednostavno poklopile i onda je po običaju trener prvi na udaru. Svaka promena na kormilu, po pravilu, donosi pomak napred i verujem da će tako biti i ovog puta. Što se tiče ostatka stručnog štaba, on ostaje isti kao i do sada, jer nema potrebe da sumnjam u kvaliteta rada ljudi, koji su gotovo celi svoj život proveli na Gradskom stadionu - nastavio je Kurčubić.

Svjestan je da dolazi u ekipu koja je poslije odličnog starta sa dva vezana poraza sebe dovela u tešku situaciju.

- Najveći problem za bh. premijerligaše ove sezone je reorganizacija takmičenja, odnosno smanjenje lige, tako da praktično svaki kiks može biti koban. Međutim, izazova se ne bojim. Moje je da zajedno sa igračima zasučem rukave i da već od meča sa Travnikom krenemo uzbrdo na tabeli - naglasio je Kurčubić.

Odmah na startu vidio je da raspolaže sa mladom ekipom.

- Upoznat sam željom rukovodstva kluba da se oslanja na igrače čije vreme tek dolazi i verujem da ćemo svi zajedno izvući maksimum. Ova reprezentativna pauza je dobro došla da se bar malo bolje upoznamo i da pokušamo dići moral ekipe na viši nivo. Kvalitet ostatka lige manje, više solidno poznajem, pratio sam Premijer ligu koliko su mi obaveze dozvoljavale, a u narednim danima pogledaću i nekoliko prošlih mečeva Borca. Sve u svemu, zajedničkim snagama idemo napred i ubeđen sam da ćemo svi zajedno uspeti u ostvarenju cilja zvanog opstanak u ligi - dodao je Kurčubić.

Biografija

Petar Kurčubić je rođen 3. januara 1963. godine i u fudbalskoj karijeri igrao je za Novi Sad i Zemun. Trenerski pozivom bavi se od 1996, a najviše vremena proveo je u Novom Sadu, osam i po godina. Sjedio je na klupi Mladosti iz Apatina, Radničkog iz Novog Beograda, Obilića, Hajduka iz Kule, ČSK iz Čelareva, zrenjaninskog Banata, superligaša Srbije subotičkog Spartaka i Novog Pazara. U inostranstvu je bio trener makedonske Pobede iz Prilepa, azerbejdžanskog Olimpika iz Bakua, a u Slovačkoj je predvodio Nitru i Donji Kubin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana