Пет играча на проби у Игокеи

Милан Зубовић
Пет играча на проби у Игокеи

Бањалука - Са радом за идућу сезону дио стручног штаба Игокее кренуће 20. јула када ће се помоћним тренерима одазвати петорица млађих играча.

Међу њима је центар Никола Маравић који је екипу из Александровца појачао за прошлосезонску Лигу 6 БиХ и са саиграчима стигао до шампионске титуле. Осим њега још ће тренирати Славиша Шљивић, Немања Николић, Дарко Талић и Иван Ристић.

- Кренућемо са радом са пет играча који ће са тренерима радити на одређеним техничким корекцијама и физичкој снази. Између 1. и 10. августа на пробу ће доћи доста играча са којима смо већ у контакту и они ће покушати наметнути тренеру. У зависности од договора, они ће провести неколико дана на проби, а коначну одлуку о могућем ангажовању неког од њих даће тренер Жељко Лукајић који ће се екипи придружити 1. августа након одмора - изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик.

Тачан термин почетка припрема за идућу сезону у регионалној лиги још није одређен за коју се такође не зна када ће да стартује.

- Када завршимо са пробама између 10. и 15. августа окупићемо цијели тим и кренути са припремама. Вјерујемо да је то довољно времена да се екипа спреми за изазове у новој сезони - додао је Додик.

Од прошлосезонске екипе уговоре са Игокеом имају бекови Ђорђе Милошевић и Милош Димић док се са већином осталих кошаркаша преговара око наставка сарадње. Једино је плејмејкер Душан Катнић званично напустио екипу и договорио сарадњу са крком из Новог Места. Брејди Хеслип тренутно је у Феникс Сансима са којима кроз Љетњу лигу покушава да избори уговор са неком од екипа из најјаче лиге на свијету.

- Наредних дана знаће имаћемо много јаснију слику што се тиче појачања и надам се да ћемо послије 20. јула имати формирану окосницу тима - нагласио је Додик.

Такмичење

Игокеа ће на јесен започети четврти заредом, а пети укупно наступ у регионалном такмичењу. Што се тиче такмичења у БиХ ту ће бранити шампионску титулу као и трофеј Купа док ће још наступити у Купу Републике Српске гдје такође брани пехар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана