Перица Огњеновић за Глас Српске прогнозира финале ЛШ: Иско или Бејл одлучују побједника

Душан Репија
Перица Огњеновић за Глас Српске прогнозира финале ЛШ: Иско или Бејл одлучују побједника

Београд - Некада велики таленат који сплетом несрећних околности никада није исказао пуни потенцијал Перица Огњеновић ипак је “закачио” трофеј о којем многи сањају.

Са Реалом је 2000. године отишао до самог краја па иако није био у саставу за финални меч са Валенсијом познат му је осјећај ишчекивања најважније клупске утакмице на свијету. Када се једном пресвучете у свлачионици “Бернабеуа” дио срца заувијек куца за Мадриду. Стога не треба ни постављати питање који клуб ће имати његове симпатије.

- Када сам почео у својој Смедеревској Паланци, Реал је изгледао миљама далеко. Ето, на крају сам имао срећу да носим дрес највећег клуба на свијету и освојим титулу, а верујем да ће мој бивши клуб стићи и до треће у низу, а 13. укупно. Највећа предност је што играчи Реала већ годинама играју овакве мечеве, пуни су искуства и самопоуздања које се стиче победама - рекао је Огњеновић.

Без обзира на искуство које је велики адут Реала, ни Ливерпул није без шанси.

- Играју врло брзо и директно на гол. Уколико успеју да наметну такав стил могу да се надају добром резултату. Само морају да буду много опрезнији у одбрани, јер им Реал неће опростити ниједан кикс. Морају да одиграју свих 90 минута врло прибрано, а ове сезоне често су им се дешавале црне рупе - рекао је Огњеновић.

Све очи упрте су у Кристијана Роналда и Мохамеда Салаха, али Огњеновић сматра да би неко из другог плана могао да одлучи финале.

  • Њих двојица су централне фигуре, али оваква утакмице рађају јунаке из сенке. Мислим да би Иско или Герет Бејл могли да пресуде Ливерпулу. Бејл можда неће бити међу стартних 11, али је створен за овакве мечеве и могао би да буде превага када уђе са клупе - закључио је Огњеновић.

Реал 13. или Ливерпул шести пут

Реал Мадрид и Ливерпул одлучиће о 63. шампиону Европе у суботу у Кијеву. “Краљеви” су далеко најуспјешнији клуб Старог континента са 12 титула, док је Ливерпул пети трофеј освојио 2005. године у незаборавном финалу против Милана. Разлике у квалитету нема превише, Реал је свакако богатији за много оваквих утакмица у ногама, док момци Јиргена Клопа са друге стране не презају ни од кога, што су показали више пута ове сезоне. Свјестан је тога и Зинедин Зидан који каже да ће ово бити најтеже финале Реала од када је он на клупи.

- Знамо да морамо дати све од себе. Они су вело јак тим на свим нивоима, а посебно менталном, што су показали до сада. Никад не одустају, али ни ми нисмо танког карактера - рекао је Зидан, који је са Реалом два пута заредом отишао до самог краја.

Клопу је ово друго финале, а прво је изгубио са Борусијом из Дортмунда од Бајерна 2012. године.

- Заслужили смо да дођемо у Кијев. Имали смо луду вожњу до Украјине, а сада слиједи оно право. Постајемо врло озбиљан тим, а надам се да смо до овог меча прележали све дјечије болести - рекао је Клоп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана