Perica Ivetić, fudbaler Sarajeva: Volio bih da se vratim u Borac

Darko Pašagić
Perica Ivetić, fudbaler Sarajeva: Volio bih da se vratim u Borac

Banjaluka - Jedan od igrača koji bi ove zime mogao da postane član Borca, odnosno vrati se na Gradski stadion, jeste iskusni defanzivac Perica Ivetić, koji je član Sarajeva.

Fudbaler koji je nedavno proslavio 31. rođendan ima ugovor sa timom sa „Koševa“ do ljeta 2018. godine, a osim Banjalučana za njegove usluge zainteresovani su i iz Slobode.

- Banjaluka je moj grad i kada bi u Borcu sve stvari legle na svoje mjesto, onda bi povratak među „crveno-plave“ bio prilično realna opcija. Međutim, ne treba zaboraviti ni da sam na „Tušnju“ proveo možda i najljepše trenutke u karijeri - naglasio je Ivetić.

On je ubijeđen da mu čelnici sadašnjeg kluba neće praviti probleme ukoliko bude želio da promijeni sredinu.

- Prešao sam tridesetu i gotovo sam siguran da mi čelnici kluba neće praviti probleme, odnosno da mogu otići bez obeštećenja. Istina je da je bilo kontakata iz oba ova kluba, a kada se sve sabere i oduzme, naravno da bi više volio ponovo zaigrati u Borcu, odakle sam praktično i krenuo - istakao je Ivetić.

U prvom dijelu sezone za „bordo“ tim odigrao je 14 utakmica i postigao jedan gol.

- Sarajevo je moglo i moralo bolje u prvom dijelu sezone. Međutim, veoma loše smo krenuli i tek dolaskom Husrefa Musemića na mjesto šefa stručnog štaba zaigrali smo kako treba. Na kraju i nije loše, jer je zaostatak za Željezničarom šest, a za Zrinjskim pet bodova, tako da ostajemo u trci za titulu - dodao je Ivetić.

Da je bilo kontakata potvrdio je i vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Borca Igor Janković, koji je naglasio da je Ivetić jedan od fudbalera koje bi rado vidjeli na Gradskom stadionu.

- Istina je da smo razgovarali sa nekoliko iskusnijih fudbalera, a jedan od njih je i Ivetić, koji je u dva navrata bio član Borca. Međutim, veliko je pitanje da li smo u ovom trenutku u stanju da ispoštujemo sve eventualne zahtjeve ovog igrača - naglasio je Janković.

Od igrača kojima su se čelnici banjalučkog premijerligaša zahvalili na saradnji za sada je jedino raskinut ugovor sa Borislavom Erićem. Što se tiče Borisa Raspudića, Bojana Puzigaće, Ivana Delića i Miloša Đorđevića, oni su još članovi Borca i sa njima će biti obavljeni dodatni razgovori.

  • Čitava situacija sa igračkim kadrom biće poznata u narednih nekoliko dana, baš kao i to da li ću ostati na mjestu šefa stručnog štaba ili ne. Sve u svemu, Borac ostaje u trci za Ligu za prvaka i dok god bude bilo šanse, nećemo se predavati - dodao je Janković.

Karijera

Perica Ivetić ponikao je u Borcu, odakle je 2008. godine otišao u slovenačku Belu Krajinu. Odatle se vratio u Laktaše, a potom je igrao za banjalučki BSK, mostarski Velež, ponovo za Borac, sarajevski Olimpik, slovenački Kopar, tuzlansku Slobodu i Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana