Перица Иветић, фудбалер Сарајева: Волио бих да се вратим у Борац

Дарко Пашагић
Перица Иветић, фудбалер Сарајева: Волио бих да се вратим у Борац

Бањалука - Један од играча који би ове зиме могао да постане члан Борца, односно врати се на Градски стадион, јесте искусни дефанзивац Перица Иветић, који је члан Сарајева.

Фудбалер који је недавно прославио 31. рођендан има уговор са тимом са „Кошева“ до љета 2018. године, а осим Бањалучана за његове услуге заинтересовани су и из Слободе.

- Бањалука је мој град и када би у Борцу све ствари легле на своје мјесто, онда би повратак међу „црвено-плаве“ био прилично реална опција. Међутим, не треба заборавити ни да сам на „Тушњу“ провео можда и најљепше тренутке у каријери - нагласио је Иветић.

Он је убијеђен да му челници садашњег клуба неће правити проблеме уколико буде желио да промијени средину.

- Прешао сам тридесету и готово сам сигуран да ми челници клуба неће правити проблеме, односно да могу отићи без обештећења. Истина је да је било контаката из оба ова клуба, а када се све сабере и одузме, наравно да би више волио поново заиграти у Борцу, одакле сам практично и кренуо - истакао је Иветић.

У првом дијелу сезоне за „бордо“ тим одиграо је 14 утакмица и постигао један гол.

- Сарајево је могло и морало боље у првом дијелу сезоне. Међутим, веома лоше смо кренули и тек доласком Хусрефа Мусемића на мјесто шефа стручног штаба заиграли смо како треба. На крају и није лоше, јер је заостатак за Жељезничаром шест, а за Зрињским пет бодова, тако да остајемо у трци за титулу - додао је Иветић.

Да је било контаката потврдио је и вршилац дужности шефа стручног штаба Борца Игор Јанковић, који је нагласио да је Иветић један од фудбалера које би радо видјели на Градском стадиону.

- Истина је да смо разговарали са неколико искуснијих фудбалера, а један од њих је и Иветић, који је у два наврата био члан Борца. Међутим, велико је питање да ли смо у овом тренутку у стању да испоштујемо све евентуалне захтјеве овог играча - нагласио је Јанковић.

Од играча којима су се челници бањалучког премијерлигаша захвалили на сарадњи за сада је једино раскинут уговор са Бориславом Ерићем. Што се тиче Бориса Распудића, Бојана Пузигаће, Ивана Делића и Милоша Ђорђевића, они су још чланови Борца и са њима ће бити обављени додатни разговори.

  • Читава ситуација са играчким кадром биће позната у наредних неколико дана, баш као и то да ли ћу остати на мјесту шефа стручног штаба или не. Све у свему, Борац остаје у трци за Лигу за првака и док год буде било шансе, нећемо се предавати - додао је Јанковић.

Каријера

Перица Иветић поникао је у Борцу, одакле је 2008. године отишао у словеначку Белу Крајину. Одатле се вратио у Лакташе, а потом је играо за бањалучки БСК, мостарски Вележ, поново за Борац, сарајевски Олимпик, словеначки Копар, тузланску Слободу и Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана