Pekari iz Kneževa odnijeli pehar

D. K.
Pekari iz Kneževa odnijeli pehar

Kotor Varoš - Pobjednik 49. tradicionalnog turnira u malom fudbalu "Kotor Varoš 2016" je pekara „Aleksa“ iz Kneževa koja je u finalu savladala branioca titule pekaru "Obeliks" iz Kotor Varoša.

Jedini gol postigao je Dragan Verić što je bilo dovoljno za prvi trijumf ekipe iz Kneževa na ovom turniru. Prethodno su Kneževljani u polufinalu izbacili ekipu Svetosavske omladinske zajednice nakon boljeg izvođenja sedmeraca, dok je pekara „Obeliks“ rezultatom 3:2 savladala PDP Kotor Varoš.

- Ovo je peta godina da dolazimo na turnir u Kotor Varoš i tek sada smo uspjeli osvojiti prvo mjesto. Sve pohvale organizatoru, koji je turnir podigao na najviši nivo - rekao je Verić.

Najbolji strijelac turnira sa šest golova je Ognjen Đaković iz pekare "Obeliks", dok su članovi pobjedničke ekipe Zoran Stanivuković i Dragan Verić ponijeli epitet najboljeg golmana i igrača.

U konkurenciji preduzeća i javnih ustanova prvo mjesto je osvojila opština Kotor Varoš, koja je u finalu poslije boljeg izvođenja penala pobijedila favorita turnira ekipu "Sporteka". Titula najboljeg strijelca u ovoj kategoriji je pripala Sandiju Behariću ("Sportek"), prvi golman je Milorad Savanović (opština Kotor Varoš), dok je Enis Mušanović ("Sportek") ponio epitet najboljeg igrača.

Turnir je imao i humanitarni karakter, a zahvaljujući publici, Organizacionom odboru, opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i udruženju „Carigrad“ sakupljeno je 2.000 maraka za liječenje 15-godišnjeg Stefana Majstorovića iz Kotor Varoša, koji je oblio od leukemije, a nakon operacije u Beogradu skuplja snagu za nove životne pobjede.

Na turniru, koji su organizovali opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje učestvovale su 44 ekipe u četiri uzrasne kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana