Пехар поново краси витрине ватерполиста Бањалуке

Милан Зубовић
Пехар поново краси витрине ватерполиста Бањалуке

Бањалука - Послије једне године избивања, шампионски пехар се вратио у витрине Ватерполо клуба Бањалука.

Побједом над Јадраном са 17:8 (4:2, 3:0, 5:2, 5:4) Бањалучани су потврдили да им ове сезоне нема равних у БиХ, а до друге титуле у трећем првенству стигли су послије још једне одличне представе на свом базену. Слично као у утакмици против Академије Б, изабраници тренера Слободана Граховца ни у једном тренутку меча нису дозволили противнику да им озбиљније запријети већ су контролисали игру током свих 32 минута. Драшко Вујковић био је најбољи појединац са пет голова, четири је додао Милан Кецман, по два су постигли Срђан Стевандић, Стефан Шобић и Никола Пољак, а по један Сергеј Трифуновић и Станко Ђукић.

- Показали смо да смо спремнији од клуба из Неума и наша физичка припремљеност избила је у први план, те да је наступ у Првој Б лиги Србије био одлична припрема за првенство БиХ. Утакмице против Академије Б и Јадрана добили смо убједљивом разликом, што показује да смо у овом тренутку бар двије године рада испред њих и да ће нас тешко стићи - изјавио је Граховац.

Он је нагласио да је ово велики успјех једне екипе из Републике Српске у такмичењима на нивоу БиХ.

- Не рачунајући Игокеу која је из општине Лакташи, ово је једина титула у БиХ, у колективном спорту, коју је освојио клуб из Бањалуке. Надам се да ће она имати одјека код надлежних институција и да ће нам помоћи да се и даље развијамо, те ватерполо дигнемо на виши ниво него што је сада, а за то нису потребна велика средства - истакао је Граховац.

Похвалио је игру свог тима, док је неке играче посебно истакао.

- Сви момци су заиста сјајни и сваки од њих је уградио дио себе у ову титулу. Сви су дали свој максимум, али посебно су се истакли Драшко Вујковић, Милан Кецман, Срђан Стевандић и голман Стефан Миловановић, који су одиграли 90 одсто утакмице и показали добру игру против јаке екипе - казао је Граховац.

Остало је још да се одигра сусрет Јадрана и Академије Б, али он не може да промијени ништа када су у питању шампиони.

Без бацања у базен

Иако је обичај да се послије освајања титуле тренер баци у базен, овај пут то је изостало.

- Ипак сам ја старији човјек па није ред да ме моји момци бацају у базен, али сам им рекао да ме слободно баце у воду када освојимо Лигу шампиона - кроз шалу је рекао Граховац.

Шампиони

Шампионску екипу чинили су голмани: Стефан Миловановић и Драган Кецман, те играчи Далибор Амиџић, Немања Бабић, Сергеј Трифуновић, Никола Пољак, Станко Ђукић, Стефан Шобић, Милан Кецман, Владан Дмитрашиновић, Срђан Стевандић, Миљан Малетић, Драшко Вујковић и Срђан Јолић. Тренер је Слободан Граховац, а помоћни тренер Каменко Кашиковић.

Кадети

Увертиру сениорском сусрету приредиле су кадетске екипе оба тима, а Бањалучани су били успјешнији резултатом 27:1 (7:0, 9:0, 7:0, 4:1). За кадетски тим Бањалуке наступали су голмани Андрија Савичић и Јаков Штиклица, те играчи Сергеј Симурдић, Марко Грабеж, Немања Мрђа, Немања Пољак, Кристијан Рунић, Давид Копања, Стефан Симић, Марко Бањац, Реља Петковић, Дарко Комљеновић, Драган Гузијан, Јаков Штиклица, Саша Грујић и Марко Ћутковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана