Пехар Купа Републике Српске у рукомету остао у Дервенти

Милан Зубовић
Пехар Купа Републике Српске у рукомету остао у Дервенти

Дервента - Рукометаши Дервенте побједници су Купа Републике Српске за сезону 2016/17. пошто су у финалу завршног турнира којем су били домаћини побиједили Славију резултатом 34:28.

Дервенћанима је ово прво славље у најмасовнијем такмичењу, а најближи пехару били су прије 20 година када је бањалучки Борац био бољи од њих у двије утакмице. Питање побједника практично је било ријешено након првог полувремена које је домаћин добио резултатом 20:13. Само у уводним минутима утакмице гости из Источног Сарајева били су равноправан противник Дервенћанима који су од средине првих 30 минута игре немилосрдно решетали мрежу гостујућег голмана. За велику предност на великом одмору изабраници тренера Зорана Докића највише могу да захвале искусном чувару мреже Драгану Старчевићу који је скупио девет одбрана.

Гдје су стали у првом полувремену, рукометаши Дервенте су наставили у другом. Славија није имала снаге да адекватно одговори на игру екипе из Премијер лиге БиХ која је наставила да контролише резултат. Домаћи су нападе рјешавали веома брзо, а чак ни промјена међу стативама гостујуће екипе није давала резултате јер су домаћи играчи били прецизни са свих позиција. Велика предност допринијела је да се Дервенћани мало опусте па је Славија пришла на четири гола минуса. Пулени тренера Бориса Тешановића нису се предавали и пред крај сусрета успјели су да приђу на три гола минуса, али је то било све што су направили.

Најефикаснији код побједника био је Данијел Божић са осам голова, а пратили су га Вукашин Зекић са седам и Борислав Станковић са шест, док је Старчевић меч завршио са 14 одбрана. На другој страни Милош Мочевић је имао 13 одбрана од чега је десет у другом полувремену, док је Борис Вулетић постигао осам голова, а Младен Вукадин пет. Дервента је у полуфиналу побиједила Приједор резултатом 38:26, док је Славија приредила велико изненађење и савладала прошлогодишњег освајача пехара Слогу из Добоја са 40:39 након продужетка.

Најбољи

Најбољим играчем завршног турнира Купа проглашен је Славен Шијаковић из Дервенте, најбољи голман је његов саиграч Драган Старчевић, а најбољи стријелац Борис Вулетић из Славије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана