Peci malo bod na “Pecari”

Siniša Kotaraš
Peci malo bod na “Pecari”

Bijeljina - Nastavljajući sa dobrim igrama u ovogodišnjem prvenstvu, fudbaleri Radnika su na gostovanju u Širokom Brijegu odigrali neriješeno, 0:0, i na taj način zadržali priključak za vrh tabele.

Uostalom, izabranici Mladena Žižovića u četiri odigrana meča još nisu osjetili gorčinu poraza, a još veći uspjeh predstavlja podatak da na dva gostujuća susreta nisu primili nijedan pogodak. Ipak, ne igraju Bijeljinci defanzivan fudbal, već je u pitanju smišljena taktika koja za sada daje odlične rezultate. Upravo to je apostrofirao i ponajbolji pojedinac meča na “Pecari” Demir Peco.

- Mi igramo takav fudbal, i napadački i odbrambeni, veoma smo kompaktni kao tim, a to je najteže postići. Takva igra je dobra za odbranu, što se vidi po malom broju primljenih pogodaka, dok se ipak malo izmorimo, pa zbog toga propustimo dosta prilika. Ipak, generalno gledajući, zadovoljan sam nakon ove četiri utakmice, kako učinkom ekipe, tako i svojom igrom - istakao je Peco.

Iako je Široki bio favorit, malo je nedostajalo da sva tri boda na kraju odu za Semberiju.

- Široki Brijeg je poznat kao opasan protivnik, posebno kada igra na svom terenu, ali smo mi uspjeli da im u potpunosti umrtvimo oštricu napada. Na kraju, mi smo imali nekoliko dobrih prilika i bili smo bliži pobjedi, dok su oni imali samo jednu pravu šansu, i to u sudijskoj nadoknadi - tvrdi Peco.

Dobre igre mladog Mostarca nisu ostale nezapažene pa je realno očekivati da će napustiti Radnik prije nego što mu istekne ugovor koji važi do ljeta naredne godine.

- Igrač sam Radnika, fokusiran isključivo na igre tima, dok o odlasku u inostranstvo još ne razmišljam. Naravno, kao i svaki fudbaler sa ovih prostora želim da jednog dana pokušam da napravim nešto u nekoj jačoj ligi. Sigurno je da sam u pravoj sredini za mlade igrače. Najbolji dokaz su transferi Samira Memiševića, Dine Beširovića i Besima Šerbečića, što govori da se ovdje radi odlično i da je Radnik prava sredina za razvoj mladih igrača - kaže Peco.

Kako sam tvrdi, redovno prati sva dešavanja u Veležu, ekipi u kojoj je i ponikao.

  • Možda se jednog dana, pred kraj karijere, vratim u Velež. On je klub broj jedan u mom srcu i želim im da se što prije vrate u Premijer ligu - zaključio je Peco.

Premijer liga

1. Željezničar    4        3        0        1        6:2     9

2. Široki B.       4        2        2        0        9:2     8

3. Sarajevo 4        2        1        1        7:3     7

4. Krupa     4        1        3        0        9:7     6

5. Radnik   4        1        3        0        4:3     6

6. Zrinjski 4        2        0        2        4:4     6

7. Čelik     4        2        0        2        3:9     6

8. Sloboda 4        1        1        2        2:3     4

9. Tuzla siti       4        1        1        2        1:2     4

10. Zvijezda 09    4        0        3        1        4:6     3

11. GOŠK  4        0        2        2        4:7     2

12. Mladost        4        0        2        2        2:7     2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana