Pauza dobrodošla za oporavak igrača Radnika

Igor Stanišić
Pauza dobrodošla za oporavak igrača Radnika

Bijeljina - Reprezentativna pauza je dobrodošla fudbalerima Radnika koji nastoje da je što bolje iskoriste da bi konsolidovali svoje redove i u finiš jesenjeg dijela šampionata ušli što svježije.

U 14 odigranih utakmica Bijeljinci se nalaze na osmom mjestu sa samo 17 osvojenih bodova, što je više nego skroman učinak semberskog premijeligaša. Veliki problem za Radnik od starta prvenstva predstavljale su povrede ključnih igrača, koje čine okosnicu prvog tima, pa je i to jedan od razloga nešto slabijih igara i pozicije na tabeli u Premijer ligi BiH.

- Ova reprezentativna pauza nam je korisna, jer smo imali previše povrijeđenih i rovitih igrača, a u proteklom mjesecu odigrali smo sedam jakih utakmica. Na dobrom putu da se potpuno oporave su Aleksandar Glišić i Alem Merajić, dok još po posebnom režimu rade Demir Peco, Željko Krsmanović i Domagoj Franić. Veliki peh prestavlja odsustvo Zvonimira Blaića, koji je povrijedio koljeno i očekuje ga hirurški zahvat, pa je za njega ova sezona završena. Takođe, sa povredom još kuburi Dušan Martinović, koji ima upalu koljena, koje je operisao. Zaista bez ikakvog alibija, imamo te pehove i nikako da zaigramo kompletni - istakao je trener Radnika Mladen Žižović.

Bijeljinci mogu biti ponosni na mlade reprezentativce koji sa uspjehom nastupaju u mlađim selekcijama BiH i Republike Srpske.

- Besim Šerbečić je pozvan za mladu reprezentaciju BiH, dok je Marko Despotović u reprezentaciji RS do 21 godine, tako da nastavljamo sa ispunjavanjem ciljeva prije sezone, a to je što više mladih i kvalitetnih igrača u reprezentativnim selekcijama, a njima će se uskoro pridružiti osamnaestogodišnji Vladimir Bradonjić, koji posjeduje nevjerovatan talenat i kvalitet - tvrdi Žižović.

Bez utakmica u pauzi

Tokom reprezentativne pauze Bijeljnci neće odigrati nijednu prijateljsku utakmicu. Baziraće se na treninge, a prva provjera nakon pauze će biti utakmica četvrtfinala Kupa RS, gdje će Radnik u srijedu gostovati kod Veleža u Nevesinju.

- Nakon ove utakmice biće nastavljeno prvenstvo gdje nas za naredni vikend na Gradskom stadionu očekuje utakmica protiv Čelika, koju moramo trijumfalno okončati ukoliko želimo da održimo priključak sa ekipama iz sredine tabele - kazao je trener Radnika Mladen Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana