Пауза добродошла за опоравак играча Радника

Игор Станишић
Пауза добродошла за опоравак играча Радника

Бијељина - Репрезентативна пауза је добродошла фудбалерима Радника који настоје да је што боље искористе да би консолидовали своје редове и у финиш јесењег дијела шампионата ушли што свјежије.

У 14 одиграних утакмица Бијељинци се налазе на осмом мјесту са само 17 освојених бодова, што је више него скроман учинак семберског премијелигаша. Велики проблем за Радник од старта првенства представљале су повреде кључних играча, које чине окосницу првог тима, па је и то један од разлога нешто слабијих игара и позиције на табели у Премијер лиги БиХ.

- Ова репрезентативна пауза нам је корисна, јер смо имали превише повријеђених и ровитих играча, а у протеклом мјесецу одиграли смо седам јаких утакмица. На добром путу да се потпуно опораве су Александар Глишић и Алем Мерајић, док још по посебном режиму раде Демир Пецо, Жељко Крсмановић и Домагој Франић. Велики пех преставља одсуство Звонимира Блаића, који је повриједио кољено и очекује га хируршки захват, па је за њега ова сезона завршена. Такође, са повредом још кубури Душан Мартиновић, који има упалу кољена, које је оперисао. Заиста без икаквог алибија, имамо те пехове и никако да заиграмо комплетни - истакао је тренер Радника Младен Жижовић.

Бијељинци могу бити поносни на младе репрезентативце који са успјехом наступају у млађим селекцијама БиХ и Републике Српске.

- Бесим Шербечић је позван за младу репрезентацију БиХ, док је Марко Деспотовић у репрезентацији РС до 21 године, тако да настављамо са испуњавањем циљева прије сезоне, а то је што више младих и квалитетних играча у репрезентативним селекцијама, а њима ће се ускоро придружити осамнаестогодишњи Владимир Брадоњић, који посједује невјероватан таленат и квалитет - тврди Жижовић.

Без утакмица у паузи

Током репрезентативне паузе Бијељнци неће одиграти ниједну пријатељску утакмицу. Базираће се на тренинге, а прва провјера након паузе ће бити утакмица четвртфинала Купа РС, гдје ће Радник у сриједу гостовати код Вележа у Невесињу.

- Након ове утакмице биће настављено првенство гдје нас за наредни викенд на Градском стадиону очекује утакмица против Челика, коју морамо тријумфално окончати уколико желимо да одржимо прикључак са екипама из средине табеле - казао је тренер Радника Младен Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана