Пашајлић као Мејсон и Којадиновић

Иван Драгичевић
Пашајлић као Мејсон и Којадиновић

Сарајево - Феликс Којадиновић и Честер Мејсон једини су забиљежили трипл-дабл у 16 година дугој историји Јадранске лиге, а плејмејкеру Босне Ројал Мирославу Пашајлићу пошло је за руком да постане први кошаркаш којем је то успјело у новооснованом другом разреду регионалног такмичења.

Бивши члан Игокее уписао је 32 поена те по десет скокова и асистенција за индекс корисности 49, чиме се уписао у историју Друге АБА лиге. "Студенти" су надиграли Теодо са 97:91, а аплаузе "Скендерије" покупио је млади Новосађанин.

- Најбоља утакмица у досадашњој, не тако дугој каријери. Стигли смо до важне победе, били смо под императивом, јер смо до овог кола каснили два корака за Тивћанима. Имамо нешто лошије резултате на старту сезоне, јер играмо на три фронта. Видимо себе на Фајнал фору Друге АБА лиге и плеј-офу првенства БиХ, морамо да задржимо добре ствари из овог меча. Нападачки је било добро, а све лоше морамо исправљати у ходу пошто нема времена за тренинге. Сам се привикавам на нову улогу, тако да ће временом све доћи на своје - рекао је Пашајлић.

Раније смо писали о ненормалном распореду утакмица Босне, дешава се да Сарајлије за 24 часа одиграју два меча, тако да се играчима не могу замјерити лошија издања.

 - Пренапорно је, одиграмо две добре утакмице, а онда уморни идемо на гостовање добрим екипама и наравно да буде 30 разлике за њих. Све добро што смо урадили поништи се таквим поразом. Захтевно је и психички и физички, али се боримо - рекао је Пашајлић.

Вријеме за тренинг такође је луксуз, тим је углавном у аутобусу па уигравање и отклањање грешака иде спорије.

- Десет дана нисмо имали тренинг пет на пет, а углавном смо сви млади и тренинзи су нам потребни да напредујемо. Драшко Кнежевић и ја смо на бековским позицијама, помажемо један другом, договарамо се ко ће поставити напад, чувати плејмејкера. Морамо да будемо кооперативни како бисмо играли боље - закучио је Пашајлић.

Босна већ вечерас од 20.30 часова игра против Антверпа у Белгији у четвртом колу ФИБА Европа купа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана