Партизан сломио Албанце, са Бојсима за прољеће!

Б92
Партизан сломио Албанце, са Бојсима за прољеће!

Фудбалери Партизана савладали су албански Скендербег 2:0 (1:0) у четвртом колу Групе Б Лиге Европе.

Црно-бијели су до прве побједе у групној фази ове сезоне стигли погоцима Зорана Тошића из слободног ударца у 39, те Ленадреа Тавамбе послије несебичног проигравања Огњена Ожеговића у 66. минуту.

Побједом Динама из Кијева над Јанг Бојсом у Берну (1:0) српски шампион је преузео другу позицију у групи, са два бода више од Швајцараца, које дочекује за три недјеље у мечу одлуке за пласман у наредну фазу.

"Задовољан сам, честитам играчима на борби, на свему. Није било лако против тврде екипе Скендербега. Успели смо да победимо и узмемо три бода у дивном амбијенту и наставимо борбу за Европу. Пред нашом публиком покушаћемо да ово заокружимо против Јанг Бојса и да се пласирамо у даље такмичење. Екипа је одиграла одчично. Велика ињекција самопоуздања, врло битна победа за нас", рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић.

Партизан није дјеловао убједљиво на отварању меча, мучили су се црно-бијели као у Елбасану да промађу "рупу" у одбрани Скендербега, који је опасно претио из контранапада.

Црно-бијели су средином првог полувремена успоставили потпуну контролу, а гостима су углавном претили из прекида преко Зорана Тошића. Након што су голман Шехи и штопери спречили поготке Партизана из двије такве ситуације, трећа је била срећна, у 39. минуту.

Тошић је сјајним ударцем са око 25 метара послао лопту преко живог зида, а Шехи ју је само испратио погледом у мрежу. Црно-бијели су се опустили послије овог вођства, па је Скендербег имао двије одличне шансе у финишу полувремена, али је Стојковић био одличан на голу.

Албанци су кренули агресивно у другом дијелу меча, док је Партизан шансу вребао из контранапада, а из једне такве је шансу да ријеши меч у 61. минуту пропустио Тавамба.

Све је добро урадио Камерунац послије проигравања Тошића, лобовао је Шехија, али је голман Скендербега успио да спречи гол. Ожеговић се у међувремену жалио што га саиграч није проиграо.

Међутим, није се наљутио због тога, већ је пет минута касније личним примјером показао Тавамби шта је требало да уради. Украо је лопту послије кикса Шехија, те проиграо усамљеног Камерунца који у 66. минуту "овјерава" побједу Партизана.

"Знали смо да ће бити тешко, они су врло агресивна екипа, имају добар какратер. Играју висок престинг, стално су близу, али смо се добро спремили. Прво смо почели са добром одбраном што нам је донело сигурност. Овакви мечецви се решавају из једног напада, једне шансе. Ово је показатељ како треба да играмо, чврсто у одбрани па из тога да тражимо шансу, ово је добар пут. Свака екипа има простора за напредак. Ово нам је била нека прекртетница, па ћемо сада да све дижемо на виши ниво", каже Марко Јанковић.

Скендербег се није предао, напротив, кренули су гости на све или ништа, имали су двије сјајне шансе послије прекида, оба пута је Јашаница шутирао главом из срца казненог, али је оба пута сјајно интервенисао Стојковић.

Једина лоша вијест за Партизан послије овог меча је жути картон Тошића због кога ће црно-бијели без кључног играча играти кључни меч са Јанг Бојсима 23. новембра.

Група Б:
Партизан – Скендербег 2:0 (1:0)
Тошић 39, Тавамба 66
Јанг Бојс – Динамо Кијев 0:1 (0:0)
Бујалскиј 70

Табела:
1. Динамо 4 3 1 0 9:5 10
2. Партизан 4 1 2 1 5:4 5
3. Јанг Бојс 4 0 3 1 4:5 3
4. Скендербег 4 0 2 2 2:6 2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана