Parada sporta i humanisti

Vasilije Radosavac
Parada sporta i humanisti

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel savladali su beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 30:29 (14:13) na humanitarnoj utakmici u dvorani "Borik".

Više od 1.500 ljudi posjetilo je banjalučki hram sporta, a još 400 njih kupilo je kartu, tako da su ukupno skupili 5.700 KM za liječenje teško oboljelih Banjalučanina Dalibora Jokića i sedmomjesečnog Nenada Jokića iz Bratunca.

- Drago mi je da smo mogli da pomognemo u ovom teškom trenutku Daliboru i malom Nenadu za neophodna sredstva za liječenje. Hvala ovoj divnoj publici što se odazvala i došla u velikom broju. Pokazali su da imaju veliko srce i odao bi im priznanje. Utakmica kao utakmica je humanitarnog karaktera i rezultat je bio u drugom planu, ali eto mi smo imali više sreće, pa smo na kraju pobijedili - rekao je rukometaš Borca Nikola Tešić.

Rukovodstvo Crvene zvezde odazvalo se akciji zato što je Dalibor njihov veliki navijač i dok se nije razbolio praktično je češće bio u Beogradu nego u Banjaluci, pošto je vrlo često bodrio voljeni klub, bez obzira na to u kojem sportu nastupali.

- Pre utakmice sam bio kod Dalibora u poseti. Želim mu da što pre ozdravi i da ponovo dolazi na naše utakmice - rekao je kapiten Crvene zvezde Vladimir Cupara.

Sam meč obilovao je atraktivnim potezima sa obje strane, a najefikasniji igrač na terenu bio je Milan Đukić iz Borca, koji je postigao deset golova, dok se kod Crvene zvezde najviše istakao Viktor Matičić sa sedam pogodaka. U predigri juniori Borca bili su bolji od vršnjaka iz Crvene zvezde - 27:20.

Šarić

Jedan od najboljih golmana svijeta Danijel Šarić još jednom je pokazao da je čovjek velikog srca. Golman Barselone nije mogao da prisustvuje meču, ali je kupio 100 ulaznica i na taj način pomogao Daliboru i Nenadu Jokiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana