Pantić napada pojas Megdana

Darko Pašagić
Pantić napada pojas Megdana

Banjaluka - Član Kluba borilačkih sportova "Hektor" iz Laktaša Čedo Pantić 28. aprila u Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a boriće se za šampionski pojas "Megdan" organizacije čiji je vlasnik Aleksa Balašević, sin poznatog kantautora i pjevača Đorđa.

Protivnik 22-godišnjeg borca rođenog u Modriči biće Novak Radulović iz Srbije, a njih dvojica će boriti za primat u "K-1" do 71 kilogram. Sve će to biti dio cjelovečernjeg spektakla u kome će se, između ostalog, održati i meč između reprezentacija Srbije i Rusije, a boje domaće selekcije braniće i Pantićev klupski drug Denis Marjanović.

- Da bih došao u priliku da se borim za pojas "Megdana" morao sam prošle godine da zabilježim dvije pobjede u ovoj organizaciji. Prvo sam u aprilu bio bolji od Estonca Andija Uskalua, a u novembru sam savladao i Ognjena Raukovića iz Srbije - naglasio je Pantić, koji je već počeo sa pripremama za ovaj meč pod budnim okom trenera Predraga Stankovića i Dalibora Petkovića.

Već je poznat i plan rada mladog takmičara, koji se kik-boksom počeo baviti u decembru 2011. godine u modričkoj Gvardiji pod dirigentskom palicom trenera Saše Živkovića.

- Već danas odlazim na desetodnevne pripreme na Kozaru. Poslije toga ću nastaviti sa pripremama u Laktašima, a zatim ću otići deset dana na Jahorinu i potom ponovo deset dana na Kozaru. Sve je podređeno tome da ovaj meč dočekam što spremniji i da prema svim očekivanjima zabilježim pobjedu - istakao je Pantić, koji ima skor od 19 pobjeda i dva poraza.

Eventualni trijumf u Novom Sadu bio bi dobra uvertira za možda i najveći izazov ove godine.

- Dobio sam poziv iz Kine, od možda i najjače organizacije na svijetu "Kunlun" da u junu budem učesnik turnira na kojem će nastupiti 64 najbolja borca iz cijelog svijeta u "K-1" do 71 kg. To je za mene izuzetna čast i jedva čekam odlazak na Daleki istok - dodao je Pantić.

Njegov trener Predrag Stanković, koji je ujedno i osnivač i vlasnik KBS "Hektor", o Pantiću ima samo riječi hvale.

- Riječ je borcu koji je toliko posvećen kik-boksu da je to pomalo nevjerovatno. Njemu je cijeli dan isprogramiran, živi sportskim životom i sigurno je da će postati svjetski poznat takmičar - istakao je Stanković.

KBS "Hektor" je osnovan još prije sedam godina, ali se do prije godinu bavio isključivo individualnim treninzima.

- Najviše vremena smo radili sa svjetskim i evropskim šampionom Denisom Marjanovićem, koji je i dalje sa nama, ali odlučili smo početkom prošle godine da klub postane otvoren za sve. Trenutno imamo više od 100 članova od koji je njih 15 aktivnih takmičara. Treniramo sve vrste borilačkih sportova, najviše kik-boks, boks, "K-1"... Klub je otvoren za sve, u njemu ima od predškolske djece do veterana, a naš trening prostor nalazi se kod balona u Klašnicima - rekao je Stanković i dodao da se klub finansira uglavnom iz vlastitih sredstava uz pomoć dugogodišnjih sponzora.

Podrška

Čedo Pantić očekuje veliku podršku u Novom Sadu.

- Dolazak u Srpsku Atinu krajem aprila najavio je veliki broj mojih prijatelja iz Modriče, Banjaluke, Zvornika, Milića. Očekujem da uz mene bude bar 200-250 navijača - rekao je Pantić, koji se može pohvaliti da je bio višestruki prvak Republike Srpske i BiH, dvostruku prvak Balkana, juniorski prvak Evrope...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana