Пантелић машта да Звијезда не прими гол

Дарко Пашагић
Пантелић машта да Звијезда не прими гол

Бањалука - Фудбалери прволигаша Српске, Звијезде 09 у првом полуфиналном сусрету Купа БиХ данас од 16.30 часова у Етно-селу Станишићи угостиће премијерлигаша Крупу.

У чети коју су клупе предводи српски стручњак Миодраг Пантелић свјесни су снаге противника, али сматрају да њихов пласман у полуфинале није случајност и да ће покушати све да изненаде фаворизовану екипу из Крупе на Врбасу.

- Самим пласманом у полуфинале направили смо подвиг, али спортски је надати се да можемо наставити у истом ритму. Истина је да нам је приоритет ове сезоне пласман у Премијер лигу, али ако нам се укаже било каква прилика да избацимо тим који игра Лигу за првака, сигурно ћемо знати да је искористимо. Било би идеално када се наша мрежа у првом сусрету не би затресла, јер би онда имали активан резултат за реванш и солидне шансе да се докопамо финала. Верујем да то можемо остварити - нагласио је Пантелић.

У редовима домаћина неће бити Давора Арнаутовића, који је ове сезоне у Купу БиХ већ носио дрес Радника.

- За овај сусрет имамо повољан здравствени билтен, нема ни кажњених и то нам даје додатну наду да се можемо равноправно носити са Крупом, која је у овом двомечу објективно фаворит. Било би идеално да у првом мечу побиједимо или можда чак одиграмо неријешено, најбоље 0:0 и тако без примљеног гола отпутујемо на реванш - рекао је везни фудбалер Звијезде Дамјан Крајишник.

У редовима Крупе од почетка другог дијела сезоне говоре да су им приоритет полуфинални сусрети Купа БиХ.

- Имали смо среће на жријебу и објективно смо добили најлакшег ривала, али улогу фаворита морамо оправдати на терену. Звијезда 09 је током ове сезоне показала да је уз Рудар Приједор најозбиљнији кандидат за пласман у премијерлигашко друштво, уз све то у посљедње вријеме су веома ефикасни и сигурно да нас не чека нимало лак задатак. Било би одлично у првом сусрету извући повољан резултат, можда чак и побиједити и тако се осигурати за реванш, али мораћемо да се добро намучимо. Понављам, не бјежимо од улоге фаворита, али никако не смијемо потцијенити ривала. Мојим играчима је свакако највећи мотив да преко Купа можемо изборити пласман на европску сцену и сигуран сам да ће пружити максимум - истакао је кормилар Крупе Слободан Старчевић.

Горан Галешић је у току ове сезоне наступао за Борац, тако да неће бити у комбинацији за утакмицу, а због повреде сусрет ће пропустити Ајдин Реџић, Владимир Илић и Слободан Милановић.

- Сигурно да ћемо у овај сусрет ући ослабљени, али за све који буду играли највећи мотив је евентуални пласман у финале. Показали смо током ове сезоне да можемо много и било би сјајно да се дочепамо Европе. Не смијемо никако потцијенити прволигаша, који се бори за пласман у Премијер лигу, али од улоге фаворита не можемо побјећи. Очекујем да је и оправдамо и да већ послије првог меча направимо велики корак ка завршници - рекао је капитен Крупе Александар Вукотић.

У другом сусрету полуфинала Купа БиХ, који ће се од 18 часова одиграти на сарајевској "Грбавици" снаге ће одмјерити домаћи Жељезничар и тузланска Слобода.

- Имамо шансу да се дочепамо дупле круне и сигурно да ћемо се за њу борити док има шансе. Реално је да смо фаворити у дуелу против Слободе, којој је приоритет да и наредне сезоне остане премијерлигаш, али сигурно да не смијемо потцијенити ривала, поготово што реванш играмо на њиховом терену - рекао је стратег Жељезничара Адмир Аџем.

Искусни српски стручњак на клупи Слободе Славко Петровић сматра да Слобода није без шансе у двомечу против Сарајлија.

- Наш ривал је више концентрисан на првенство и ту видим нашу шансу, поготово што га за викенд очекује градски дерби против Сарајева. Приликом жреба извукли смо најтежег ривала, али ако желимо да освојимо пехар, онда морамо побеђивати најбоље - изјавио је Петровић.

Реванш сусрети оба полуфинална пара на програму су 18. априла у Крупи на Врбасу и Тузли.

Четири клуба

Заједнички Куп БиХ почео се играти од сезоне 2000/2001, а клубови из Српске четири пута освајали су ово такмичење. У сезони 2003/2004. побједник је била Модрича Максима, која је у финалу савладала Борац послије бољег извођења пенала са 5:3 (1:1). Пет година касније побједи су се радовали фудбалери Славије, а годину касније пехар је припао Борцу. Посљедњи клуб из Српске, који је приграбио пехар био је Радник у сезони 2015/16.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана