Озрен Ђурђевић, тениски линијски судија: Памтићу вјечно мастерс у Лондону

Милан Зубовић
Озрен Ђурђевић, тениски линијски судија: Памтићу вјечно мастерс у Лондону

Бањалука - Наступом на завршном мастерсу сезоне линијски судија из Бањалуке Озрен Ђурђевић додирнуо је тениске звијезде.

Наступ на турниру који окупља “цреме де ла цреме” дуго времена био је неостварена жеља за њега, али је сада ударио још једну рецку на листи својих наступа, док се одраније може похвалити турнирима у Дохи, Дубаију, Монте Карлу..., као  и гренд слемовима Вимблдон, УС опен, Ролан Гарос, а позив из Лондона услиједио је након одлично одрађене сезоне. Ипак, и поред богатог искуства, није му било свеједно када је закорачио на терен.

- Без обзира на деценијско искуство у овом послу, трема коју сам имао при првом уласку на терен у “О2” арени била је неописива. То су видјели и остали чланови мог тима. Након тога ми је пришао шеф судија и тражио од мене да се опустим и да гледам на ово као на награду за мој досадашњи рад. На крају смо добили званичну потврду да смо имали статистички најбољи резултат у години - изјавио је Ђурђевић.

Према његовим ријечима, има много разлика у односу на остале турнире из мастерс серије, које просјечни гледаоци не примјећују.

- Како на завршном мастерсу позивницу добија само осам најбољих играча свијета, тако се у судијској селекцији бира само десет најбољих на свијету. Селекција је ту много ригорознија него на гренд слемовима, будући да се на њих позива и више од 50 интернационалних судија. Ово је једини турнир на свијету који се игра на само једном терену и једини на којем се освајањем титуле може добити 1.500 поена - казао је Ђурђевић.

Додао је да су услови превазишли његова очекивања, од организације турнира, односа према судијама, смјештаја...

- Био сам један од троје судија који су први пут на турниру и дочекан сам и више него добро. “О2” арена сама по себи задовољава највише стандарде. У склопу ње налази се хотел у којем су смјештени играчи, а недалеко од тог мјеста смјештене су и судије. Био сам у прилици да будем у контакту са свим играчима у просторијама ван терена. Већина њих може се срести док шетају, релаксирају се, тренирају или загријавају. Већ по обичају, Новак Ђоковић је оставио највећи утисак јер годинама пратим његов рад и срећан сам што је сезону завршио на првом мјесту АТП листе и поред пораза - нагласио је Ђурђевић.

Након што је обишао скоро све највеће свјетске турнире, нема посебну жељу за идућу дестинацију.

- Судио сам на већини гдје сам желио да будем и дошао до тачке гдје немам неостварених жеља. Завршни мастерс у Лондону је био моја највећа жеља и ово искуство добро ће ми доћи у наставку каријере - истакао је Ђурђевић.

Наредни изазови

Сада га очекује пауза, али већ има нове планове.

- Сљедећу сезону почињем турнирима у Ротердаму и Дубаију, а онда ће вријеме показати сљедеће дестинације. Наравно, сваки турнир је ново искуство за себе и с радошћу чекам идућу сезону и нове изазове. Мада, веселим се боравку код куће и времену које ћу провести са сином Филипом, који ми је силно недостајао због одвојености - казао је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана