Овације Бранкици, дворани име по Тијани

Глас Српске
Овације Бранкици, дворани име по Тијани

Брчко, Билећа - Кабинет градоначелника Брчко дистрикта Синише Милића организовао је дочек златне одбојкашице Бранкице Михајловић, а одборници Скупштине општине Билећа одлучили су да дворана у овом граду носи име по Тијани Бошковић.

На Тргу младих златну одбојкашицу дочекало је на стотине људи, посебно малишана, великим аплаузом и овацијама.

- Дефинитивно ми много значи подршка свих навијача, а посебно из града у којем сам рођена и провела најљепше дјетињство. Не могу да кажем гдје ми је било љепше, на дочеку у Београду или овдје у мом Брчком. Велико хвала свима, свим навијачима широм Српске и Србије, јер нам много значи подршка и без ње сигурно не бисмо успјеле да дођемо до злата. Увијек са поносом истичем одакле сам, Тијана и ја волимо Српску и никада је не заборављамо - рекла је Михајловићева.

Милић јој је честитао на великом успјеху, истичући да је Брчко град одбојке и да ће идуће године почети изградња модерне дворане како би тренери имали услове да стварају нове шампионке попут Бранкице.

Приједлог да дворана у Билећи носи Тијанино име дао је начелник Билеће Миљан Алексић, наводећи да је Бошковићева најбољи амбасадор ове општине. Бошковићева је проглашена за најбољу играчицу протеклог Свјетског првенства, на којем је Србија освојила златну медаљу, а претходно је изабрана и за најбољу одбојкашицу Европе. Сваки тренутак слободног времена проводи у родном граду и увијек с поносом истиче одакле је. И до сада је била инспирација младима, не само у овој општини него у цијелој Републици Српској и Србији, а на овај начин суграђани ће јој одати признање за успјехе које постиже.

Влада Србије

Одлуком Владе Србије репрезентативке Србије у одбојци јуче су награђене са по 30.000 евра у динарској противвриједности за освојену златну медаљу на Свјетском првенству у Јапану. Исти износ припашће и њиховом тренеру Зорану Терзићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана