Отказан меч Србија - Српска

Милан Зубовић
Отказан меч Србија - Српска

Бањалука - Пријатељска утакмица између фудбалских репрезентација Републике Српске и Србије неће бити одиграна у раније договореном термину 4. септембра ове године.

Разлог за то је пријатељска утакмица између фудбалских репрезентација БиХ и Лихтенштајна истог датума.

- Дали смо обавезу Дарку Љубојевићу да као потпредсједник ФС БиХ из Републике Српске на сљедећој сједници Извршног одбора ФС БиХ постави питање играња утакмице између Српске и Србије. Послије тога ФС БиХ треба да се обрати FIFA и UEFA, које би требало да дају коначну дозволу за одигравање меча у једном од слободних термина. Пошто је БиХ за 4. септембар заказала сусрет са Лихтенштајном, тај термин је пропао и тражимо сљедећи слободни. То би онда могла да буде средина новембра или 16. јун, који је Србији био резервна варијанта - изјавио је генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске Родољуб Петковић.

Прошле године ФС БиХ дао је дозволу ФСРС за одигравање међународне пријатељске утакмице и то је био први корак ка дуго очекиваном мечу. Постојао је и џентлменски договор да се сусрет игра у термину FIFA, али под условом да тада БиХ не игра свој сусрет. Пошто је БиХ заказала пријатељску утакмицу, Српска је тиме изгубила право играња. Мјесто одигравања меча БиХ - Лихтенштајн биће накнадно одређено.

Србија

Репрезентација Србије квалификације за Европско првенство у Француској 2016. године започеће гостујућим сусретом против Јерменије 11. октобра, док ће прије тога играти са Француском пријатељски меч на домаћем терену.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана