Отишли Шкорић и Малбашић

Зоран Вајкић
Отишли Шкорић и Малбашић

Градишка - Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Козара, Милош Појић заказао је прозивку за 14. јануар, али је већ сада јасно да ће градишки тим бити ослабљен у наставку сезоне.

- Запажене игре младих играча у јесењој сезони привукле су пажњу клубова из БиХ и Србије. У мостарски Вележ је отишао на припреме први стријелац тима Александар Малбашић, Огњен Шкорић је прошао све тестове у Срему, а за штопера Огњена Петровића, члана младе репрезентације БиХ, велико интересовање показују два суперлигаша Србије, Јавор из Ивањице и Слобода из Ужица који су то дописом и најавили. Клуб ће овим играчима дати исписнице, али посљедњу ријеч ипак имају њихови будући клубови, ако уплате обештећења - рекао је директор Козаре Милан Бјелајац и истакао да у наставку сезоне у тиму неће бити ни капитен Миљан Бајић, који је одлучио да заврши фудбалску каријеру и посвети се обавезама на радном мјесту.

Прво окупљање играча Козаре у овој години биће обиљежено радним састанком и упознавањем са планом рада.

- Први радни дан на стадиону биће дан касније, 15. јануара, а уводна седмица, поред љекарских прегледа, биће обиљежена лакшим тренинзима. Онда ћемо кренути пуним интензитетом. Планирамо одиграти што више утакмица. Покушаћемо да играмо свака три, четири дана ако нам временски услови то дозволе. Седам дана почетком фебруара провешћемо ван Градишке на припремама у Широком Бријегу о трошку домаћина, захваљујући трансферу нашег бившег играча Горана Закарића - нагласио је кормилар Милош Појић.

У Козари очекују уплату од 20.000 марака од Рада (друга рата) за Огњена Гњатића. Клупска каса требало би да буде пунија у идућем периоду и за 100.000 марака дуга Црвене звезде за младог 19-годишњег Огњена Ожеговића, фудбалског бисера из Градишке који је почетком прошле године потписао вјерност "Маракани". Челници Звезде, уз пристанак Козаре, споразумно су репрограмирали дуг, који би требало да стигне на наплату до марта ове године и почетка другог дијела сезоне.

Скупштина

У Козари припремају материјале и извјештаје за сједницу Скупштину клуба. Консултације око новог Управног одбора су у току, а како незванично сазнајемо, садашњег в. д. предсједника клуба Миленка Павловића замијениће неко из нове структуре власти. Козара ће, по свему судећи, новог предсједника добити 18. јануара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана