Otac Nikole Radovanovića: Moj sin želio samo u Partizan

Milan Zubović
Otac Nikole Radovanovića: Moj sin želio samo u Partizan

Bijeljina - Prelazak mladog košarkaša Nikole Radovanovića (15) iz bijeljinske Budućnosti u Partizan podigao je veliku prašinu u javnosti.

Njegov otac Dragan ogorčen je na ponašanje bijeljinskog kluba i njegovog trenera Darija Čojića, koji je, po njegovim riječima, iznio niz neistina o njegovom djetetu.

- Kada je postalo jasno da Partizan želi Nikolu i da je Nikolina velika želja da zaigra upravo u crno-belom dresu, jer za taj klub navija od malih nogu, stupili smo u pregovore sa Budućnosti o obeštećenju i prelasku. Klub sa roditeljima nije imao, niti je želeo bilo kakvu komunikaciju u poslednje dve godine, a predsednik i trener kluba su pregovarali sa trećim stranama bez znanja roditelja - naveo je Dragan Radovanović.

Iako klub iz Bijeljine posljednjih godina važi kao rasadnik talenata u kojem se odlično radi, Dragan je naveo da su uslovi za njegovo dijete bili veoma loši.

- Uslovi u kojima je Nikola živeo i trenirao u Bijeljini izuzetno su loši, a klub je u poslednje dve godine načinio nekoliko protivzakonitih radnji, poput odvođenja deteta u inostranstvo bez saglasnosti roditelja, pokušaja falsifikovanja potpisa roditelja igrača, kao i prebacivanja deteta iz škole u školu bez znanja roditelja. Nakon što je Partizan ponudio obeštećenje koje je mnogo veće od tržišnog, Budućnost je to glatko odbila, uz jasno agitovanje da Nikola treba da pređe u bilo koji drugi klub, osim u Partizan. Stoga je naša želja bila da Nikola svakako napusti Budućnost jer je postalo kristalno jasno da u tom klubu budućnosti nema - istakao je stariji Radovanović.

Zahvalio je agentu Draganu Deliću koji mu je predočio sve ponude za Nikolu, koji je sam odabrao prelazak u redove Partizana.

- Odluka mog sina za mene predstavlja obavezu i učinio sam sve u skladu sa pravilima da se njegova želja ostvari. Kao porodica smo svim srcem želeli da dete praktično izbavimo iz te kuće i neadekvatnih uslova života i rada, čak i po cenu da prestane da se bavi košarkom - dodao je Radovanović.

Situacija sa Simanićem

U Budućnosti je ponikao i sadašnji član Crvene zvezde Boriša Simanić.

- Ne tako davno kroz sličnu torturu prošao je Boriša Simanić, čijem ocu Draganu Simaniću želim da posebno zahvalim na potvrdi svih informacija. Iznad svega, želim da zahvalim Bogu što sam uspeo da svoje dete izvučem iz neprirodnog odnosa i uslova koje ne bih poželeo niti jednom roditelju za njegovo dete - zaključio je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana