Отац Николе Радовановића: Мој син желио само у Партизан

Милан Зубовић
Отац Николе Радовановића: Мој син желио само у Партизан

Бијељина - Прелазак младог кошаркаша Николе Радовановића (15) из бијељинске Будућности у Партизан подигао је велику прашину у јавности.

Његов отац Драган огорчен је на понашање бијељинског клуба и његовог тренера Дарија Чојића, који је, по његовим ријечима, изнио низ неистина о његовом дјетету.

- Када је постало јасно да Партизан жели Николу и да је Николина велика жеља да заигра управо у црно-белом дресу, јер за тај клуб навија од малих ногу, ступили смо у преговоре са Будућности о обештећењу и преласку. Клуб са родитељима није имао, нити је желео било какву комуникацију у последње две године, а председник и тренер клуба су преговарали са трећим странама без знања родитеља - навео је Драган Радовановић.

Иако клуб из Бијељине посљедњих година важи као расадник талената у којем се одлично ради, Драган је навео да су услови за његово дијете били веома лоши.

- Услови у којима је Никола живео и тренирао у Бијељини изузетно су лоши, а клуб је у последње две године начинио неколико противзаконитих радњи, попут одвођења детета у иностранство без сагласности родитеља, покушаја фалсификовања потписа родитеља играча, као и пребацивања детета из школе у школу без знања родитеља. Након што је Партизан понудио обештећење које је много веће од тржишног, Будућност је то глатко одбила, уз јасно агитовање да Никола треба да пређе у било који други клуб, осим у Партизан. Стога је наша жеља била да Никола свакако напусти Будућност јер је постало кристално јасно да у том клубу будућности нема - истакао је старији Радовановић.

Захвалио је агенту Драгану Делићу који му је предочио све понуде за Николу, који је сам одабрао прелазак у редове Партизана.

- Одлука мог сина за мене представља обавезу и учинио сам све у складу са правилима да се његова жеља оствари. Као породица смо свим срцем желели да дете практично избавимо из те куће и неадекватних услова живота и рада, чак и по цену да престане да се бави кошарком - додао је Радовановић.

Ситуација са Симанићем

У Будућности је поникао и садашњи члан Црвене звезде Бориша Симанић.

- Не тако давно кроз сличну тортуру прошао је Бориша Симанић, чијем оцу Драгану Симанићу желим да посебно захвалим на потврди свих информација. Изнад свега, желим да захвалим Богу што сам успео да своје дете извучем из неприродног односа и услова које не бих пожелео нити једном родитељу за његово дете - закључио је Радовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана