Осмина финала фудбалског Купа БиХ: Борац прошао, Крупа испала

Дарко Пашагић
Осмина финала фудбалског Купа БиХ: Борац прошао, Крупа испала

Бањалука - Фудбалери Борца пласирали су се у четвртфинале Купа БиХ пошто су на свом терену побиједили Радник са 5:4 након бољег извођења пенала, док је након 90 минута било 0:0.

Јунак сусрета био је голман домаћих Марк Саватовић, који је одбранио ударце Јосипа Шантића у петој и Славише Радовића у шестој серији. Те среће није била Крупа, која је поражена у Мостару од Зрињског са 4:3, исто након пенала, а у 90 минута било је 1:1. Мостарце је у предност довео Лаштро у 52. минуту, да би изједначио Бојан Пузигаћа из слободног ударца у 68. минуту. Пузигаћа је ушао у игру умјесто Милоша Каришика, који је добио јак ударац у јетру, па је хитно превезен у болницу.

На Градском стадиону у Бањалуци Борац је доминирао током меча, али то није успио да материјализује. У 13. минуту нападач домаћих Игор Аничић имао је одличну прилику и његов шут са шест метара одбранио је голман Младен Лучић. Исти актери били су на сцени у 29. минуту, али је чувар мреже Радника поново зауставио његов покушај. У 52. минуту Никола Мојовић био је близу поготка, али је један одбрамбени играч Бијељинаца избио лопту са гол-линије. Четири минута касније, Аничић је шутирао са три метра, да би Лучић поново изашао као побједник и избио лопту у корнер. Једину изгледну прилику за Радник имао је некадашњи члан Борца Огњен Ђелмић, који је у 62. минуту погодио стативу са 16 метара, а одбијену лопту Данијел Брковић је снажно шутирао. Међутим, Саватовић је одбранио његов покушај, па је без голова завршен сусрет.

У осталим мечевима осмине финала Купа БиХ постигнути су сљедећи резултати: Рудар Приједор - Клис (Бутуровић поље) 2:2 (4:5), ТОШК (Тешањ) - ГОШК (Габела) 4:0, Рудар (Какањ) - Сарајево 0:0 (пеналима 2:4), Звијезда (Градачац) - Звијезда 09 2:0, Младост Кикачи (Калесија) - Слога (Горње Црњелово) 2:2 (пеналима 6:7), Слобода (Тузла) - Широки Бријег играно синоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана