Oslabljeni Borac m:tel dočekuje dobojsku Slogu

Dušan Repija
Oslabljeni Borac m:tel dočekuje dobojsku Slogu

Banjaluka - Drugi derbi u samo pet dana odigraće rukometaši Borca m:tel, koji poslije pobjede protiv Bosne večeras dočekuju Slogu (18 časova).

Uz mečeve protiv Izviđača prethodne godine u rukometu BiH obilježili su dueli "crveno-plavih" sa ova dva kluba, bez obzira na to što oni više nisu ni sjenka onih koji su ne tako davno osvajali šampionske titule, a kada je Bosna u pitanju, igrali i u grupnoj fazi Lige šampiona. Meč u "Boriku" je vrlo važan za obje ekipe, a posebno za domaće, koji imaju više ambicije.

- Ponavljao sam igračima još od meča u Sarajevu da moramo biti maksimalno ozbiljni i borbeni. Upisali smo dvije pobjede zaredom, ali ako ne savladamo Slogu, prosućemo sve u vodu. Znamo da naš rival ima nekoliko kvalitetnih igrača, ali vjerujem da možemo nastaviti kontinuitet dobrih igara. Nadam se da će i publika prepoznati važnost meča i da će doći u većem broju nego što je bio slučaj do sada - rekao je trener Banjalučana Ratko Đurković.

Tek što su se oporavili Srđan Mijatović i Marko Ćeranić, povrede su doživjeli Danijel Vukićević i Duško Hercegovac, koji će propustiti ovaj meč. Iz tog ugla, na ruku Borcu ide pauza u prvenstvu sve do 5. i 6. novembra, do kada će se oporaviti dvojica bekova.

- Nismo se previše obazirali na kvalitet Sloge, više smo nastojali da popravimo određene elemente u našoj igri i mislim da smo na pravom putu - rekao je golman Damir Efendić, koji je u posljednjih nekoliko kola pokazao da je u pravoj formi.

Za razliku od Đurkovića, Igor Pijetlović na klupi Sloge nema problema sa povredama.

- Idemo u Banjaluku da se predstavimo u što boljem svjetlu i da pokušamo da pobijedimo. Gledali smo nekoliko utakmica Borca. To je kvalitetna ekipa, ali naš cilj je da odigramo što bolje. Malo smo psihički pali nakon poraza od Vogošće, za koji smo sami krivi i pokušaćemo da ispravimo propuste u igri - rekao je Pijetlović.

Drugi srpski derbi u sedmom kolu odigraće Hercegovina i Derventa, dok će Prijedor pokušati da se suprotstavi lideru Vogošći.

Parovi

Ostali parovi ove runde: Čelik - Krivaja (17 časova), Borac - Sloga (18), Hercegovina - Derventa (18), Vogošća - Prijedor (19), Maglaj - Bosna (19), Zrinjski - Goražde (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana