Osice dobijaju stare obrise

Dušan Repija
Osice dobijaju stare obrise

Banjaluka - Put oporavka ŽRK Borac po svoj prilici biće dug, s obzirom na to da je novu upravu kluba dočekalo haotično stanje nastalo prethodnih godina u kojima je urušeno sve što je stvarano godinama i što je doprinijelo višegodišnjoj dominaciji "osica" na domaćoj sceni.

Prije mjesec i po izabrano je novo rukovodstvo, na mjesto predsjednika vratila se Nada Tešanović, a u Upravni odbor ljudi koji su spremni da zasuču rukave i pokušaju vratiti klub na pravi kolosijek. Iako im ne manjka entuzijazma i želje, a konkretne korake već su preduzeli, niko se ne razmeće velikim obećanjima. Situacija nije nimalo ružičasta, dugovanja se mjere u desetinama hiljada maraka, a biće poznata krajem mjeseca, za kada je zakazana Skupština kluba.

- Nastojimo da utvrdimo tačna dugovanja i to ćemo uraditi do Skupštine. Razgovarali smo sa mnogim povjeriocima, koji su spremni da oproste i do 50 odsto potraživanja, tako da smo optimisti, ali ne bih još da govorim o tačnim ciframa. Bitno je da su stvari krenule sa mrtve tačke i da svi u klubu daju doprinos onoliki koliki mogu - rekao je član uprave Darko Savić.

U kakvom je klub bio rasulu najbolje govori podatak da je imao samo devet registrovanih igračica i osam kompleta dresova nabavljenih prije osam, devet godina.

- Situacija je već sada mnogo bolja, registrovali smo još sedam igračica, uskoro ćemo i naše bivše igračice Marijanu Bogojević i Šejlu Kararić, dok bi Branka Majstorović trebalo da nam se priključi na kraju sezone, jer smo takav dogovor postigli sa "Mirom". Nabavili smo tri kompleta dresova i svu potrebnu opremu, renovirali prostorije kluba koje su bile zapuštene, ponovo priključili internet, platili sitnije dugove, struju... Svakodnevno pregovaramo sa potencijalnim sponzorima da nam pomognu i mogu da kažem da sam optimista - rekao je Savić.

Banjalučke rukometašice trenutno su pri dnu tabele Prve lige RS, tako da će ostatak sezone poslužiti za uigravanje i pripremanje terena za iduću sezonu, kada bi trebalo da napadnu prvo mjesto i povratak u Premijer ligu.

- Situacija je sada mnogo bolja. Imamo i jači igrački kadar, sve je mnogo ozbiljnije, a do kraja sezone nastojaćemo da se popnemo na tabeli koliko to bude moguće. Odigrali smo meč u Doboju protiv Sloge (17:17), a do početka lige imaćemo još nekoliko provjera - rekao je trener Nikola Bijelić, koji sa djevojkama radi četiri puta sedmično u dvorani "Borik".

Povratak Kneževićeve

Ponajbolja rukometašica "osica" u novijoj istoriji Dragana Knežević takođe se uključila u rad kluba, a ubuduće će svoje znanje prenositi mlađim djevojčicama u klubu.

- Drago nam je što polako u klub vraćamo one koji su zaslužni za njegove najsvjetlije dane. Mlađe djevojčice nisu uopšte imale termina za treninge, sada imaju tri puta sedmično u studentskom kampusu. Napravili smo i saradnju sa muškim rukometnim klubom i Školom rukometa Banjaluka, pa ćemo veliki akcenat staviti na mlađe kategorije, po čemu je ovaj klub uvijek bio poznat - rekao je Savić.

Rukovodstvo kluba

Pored predsjednice Nade Tešanović, članovi Upravnog odbora još su Jasna Brkić, Mira Popović, Dragan Novaković, Vladimir Žganjec, Darko Savić i Dragan Kojić. Skupštini predsjedava Andrej Obradović, dok je za potpredsjednicu izabrana Anka Šmitran-Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana