Осице добијају старе обрисе

Душан Репија
Осице добијају старе обрисе

Бањалука - Пут опоравка ЖРК Борац по свој прилици биће дуг, с обзиром на то да је нову управу клуба дочекало хаотично стање настало претходних година у којима је урушено све што је стварано годинама и што је допринијело вишегодишњој доминацији "осица" на домаћој сцени.

Прије мјесец и по изабрано је ново руководство, на мјесто предсједника вратила се Нада Тешановић, а у Управни одбор људи који су спремни да засучу рукаве и покушају вратити клуб на прави колосијек. Иако им не мањка ентузијазма и жеље, а конкретне кораке већ су предузели, нико се не размеће великим обећањима. Ситуација није нимало ружичаста, дуговања се мјере у десетинама хиљада марака, а биће позната крајем мјесеца, за када је заказана Скупштина клуба.

- Настојимо да утврдимо тачна дуговања и то ћемо урадити до Скупштине. Разговарали смо са многим повјериоцима, који су спремни да опросте и до 50 одсто потраживања, тако да смо оптимисти, али не бих још да говорим о тачним цифрама. Битно је да су ствари кренуле са мртве тачке и да сви у клубу дају допринос онолики колики могу - рекао је члан управе Дарко Савић.

У каквом је клуб био расулу најбоље говори податак да је имао само девет регистрованих играчица и осам комплета дресова набављених прије осам, девет година.

- Ситуација је већ сада много боља, регистровали смо још седам играчица, ускоро ћемо и наше бивше играчице Маријану Богојевић и Шејлу Карарић, док би Бранка Мајсторовић требало да нам се прикључи на крају сезоне, јер смо такав договор постигли са "Миром". Набавили смо три комплета дресова и сву потребну опрему, реновирали просторије клуба које су биле запуштене, поново прикључили интернет, платили ситније дугове, струју... Свакодневно преговарамо са потенцијалним спонзорима да нам помогну и могу да кажем да сам оптимиста - рекао је Савић.

Бањалучке рукометашице тренутно су при дну табеле Прве лиге РС, тако да ће остатак сезоне послужити за уигравање и припремање терена за идућу сезону, када би требало да нападну прво мјесто и повратак у Премијер лигу.

- Ситуација је сада много боља. Имамо и јачи играчки кадар, све је много озбиљније, а до краја сезоне настојаћемо да се попнемо на табели колико то буде могуће. Одиграли смо меч у Добоју против Слоге (17:17), а до почетка лиге имаћемо још неколико провјера - рекао је тренер Никола Бијелић, који са дјевојкама ради четири пута седмично у дворани "Борик".

Повратак Кнежевићеве

Понајбоља рукометашица "осица" у новијој историји Драгана Кнежевић такође се укључила у рад клуба, а убудуће ће своје знање преносити млађим дјевојчицама у клубу.

- Драго нам је што полако у клуб враћамо оне који су заслужни за његове најсвјетлије дане. Млађе дјевојчице нису уопште имале термина за тренинге, сада имају три пута седмично у студентском кампусу. Направили смо и сарадњу са мушким рукометним клубом и Школом рукомета Бањалука, па ћемо велики акценат ставити на млађе категорије, по чему је овај клуб увијек био познат - рекао је Савић.

Руководство клуба

Поред предсједнице Наде Тешановић, чланови Управног одбора још су Јасна Бркић, Мира Поповић, Драган Новаковић, Владимир Жгањец, Дарко Савић и Драган Којић. Скупштини предсједава Андреј Обрадовић, док је за потпредсједницу изабрана Анка Шмитран-Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана