Осице без тренера и на зачељу табеле

Д. Р.
Осице без тренера и на зачељу табеле

Бањалука - Прије само двије године Женски рукометни клуб Борац освојио је титулу првака БиХ, а данас је на зачељу табеле, без тренера и са много финансијских проблема.

Једна побједа и седам пораза одсликавају тренутну ситуацију у клубу који је прије двадесетак дана напустио тренер Бојан Црномарковић, па екипу тренутно води директор клуба Ранко Глигорић.

- Тешко је наћи тренера који жели да ради са младима посебно током сезоне. На полусезони ће Управни одбор одлучити како даље, а у други дио Премијер лиге бисмо требали ући са новим тренером - рекао је Глигорић.

Лоши резултати одраз су чињенице да су шампионску генерацију напустиле готово све играчице и да окосницу тима чине врло младе рукометашице.

- Имамо млад тим, дјевојке немају искуства и тешко могу изнијети сезону. Некада смо били најбољи клуб, а сада смо најперспективнији. Нажалост, искусније рукометашице нисмо могли да плаћамо, па смо били принуђени да подмладимо екипу. То су перспективне дјевојке, али треба времена да постану носиоци игре, и наравно доста рада. Сада нам је циљ останак у лиги, али биће тешко - рекао је Глигорић и додао да је клуб дужан 23.000 КМ, што је смијешана цифра у односу на остале клубове, уз чињеницу да дјевојке играју без плата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана