»Orlovi« u Banjaluci kao kod kuće

nezavisne.com., foto A. Čavić
»Orlovi« u Banjaluci kao kod kuće

Znamo kakvi ste domaćini i zato smo izabrali Banjaluku za posljednju provjeru pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ne sumnjam da ćemo imati veliku podršku, kazao je danas selektor košarkaša Srbije i nekadašnji as Aleksandar - Saša Đorđević.

"Orlovi" su u grad na Vrbasu doputovali danas, gdje ih u subotu u Sportskoj dvorani "Borik" od 18 časova čeka meč sa Slovenijom.

Ekspediciju Srbije, koja je zajedno sa Slovencima stigla iz "dežele", ispred hotela "Bosna" dočekalo je stotinak građana i navijača još jednom pokazavši kako veliko interesovanje vlada za njihov dolazak.

Miroslav Raduljica i Bogdan Bogdanović posebno su bili zanimljivi onim najmlađima navijačima pa su autogrami i zajedničke fotografije bili neizbježni. Oni malo iskusniji okupirali su Đorđevića.

U Banjaluci već danima vlada prava košarkaška groznica zbog dolaska "orlova", koje od 5. septembra čekaju nastupi na "Eurobasketu". Organziator utakmice, Košarkaški savez Republike Srpske, proširio je kapacitet dvorane "Borik" na 4.300 mjesta, ali sve ulaznice su odmah po puštanju u prodaju bile razgrabljene.

"Čast nam je da budemo domaćini ovakvog sportskog spektakla i zato smo mjesec dana radili da sve bude spremno. Vjerujem da ćemo svi uživati u ovom sportskom prazniku i da ćemo, kada budemo ispratili Srbiju, to biti tim koji će osvojiti medalju na Evropskom prvenstvu", kazao je Boris Spasojević, predsjednik KS RS.

Reprezentativci Srbije i Slovenije u petak veče su imali zatvorene treninge, a i na dan utakmice je na programu bio još jedan.

Nakon meča u Banjaluci Đorđević će saopštiti konačan spisak od 12 igrača koji će putovati na prvi dio "Eurobasketa", utakmice u grupi koje će biti odigrane u Berlinu. Osim Srbije u Grupi B su još Njemačka, Španija, Turska, Italija i Island, a prvu utakmicu igraju sa Španijom 5. septembra.

"Mi smo svima konkurenti, a cilj na EP nam je finale i plasman na Olimpijske igre u Riju naredne godine. Ne bežimo od toga da idemo na najveće ciljeve. Srbija još nije bila na OI kao samostalna zemlja. Ne vidim kako drugačije da razmišljam nego da idemo na zlato, a sad da li ćemo ga osvojiti, to ne znam, nisam dobar prognozer", kazao je Đorđević i dodao da do EP ima još posla što se tiče ekipe:

"Dosta detalja moramo da popravimo. Miloš Teodosić, Zoran Erceg i Dragan Milosavljević su propustili dio priprema, Bogdan Bogdanović ima problema sa leđima, ali ide nabolje."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana