Orlovi ostali bez trenera Aleksandre Mušić: Odlazim zbog nesporazuma

Milan Zubović
Orlovi ostali bez trenera Aleksandre Mušić: Odlazim zbog nesporazuma

Banjaluka - Sasvim neočekivano Aleksandra Mušić napustila je Orlove poslije tri godine saradnje. Proslavljena banjalučka košarkašica bila je prvi trener ekipe od januara ove godine kada je naslijedila Slavišu Ožegovića koji je otišao u Kinu, ali su se neke stvari promijenile njegovim povratkom.

Orlovi su i sa Mušićevom nastavili da bilježe sjajne rezultate pa skoro nikom nije bilo jasno zašto se odlučila na ovakav potez u samoj završnici prvenstva. Ekipa je ove sezone upisala dva poraza, oba od Banovića, po jedan u prvenstvu i finalu Kupa BiH, dok je osvojila Kup Republike Srpske.

- Podnijela sam ostavku nakon pobjede nad Željezničarom zbog nekih nesuglasica sa upravom odnosno dešavanjima bez mog znanja kao trenera. Uspjeh je ostvaren, drugi smo u ligaškom dijelu takmičenja i finalisti Kupa BiH pa mnogima nije jasno što sam otišla kada bilježimo samo pobjede. Uvijek sam bila profesionalac pa sam tražila da se tako ponašaju prema meni. Ne znam koji su mi dalji koraci u karijeri, sada ide restart pa ću o svemu dobro da razmislim - izjavila je Mušićeva.

Sekretar kluba Borivoj Svitlica nije htio mnogo da komentariše odlazak Mušićeve sa klupe.

- Aleksandra je znala da se Ožegović vraća dok nije znala ništa u vezi sa pojačanjima baš kao ni ja, jer je to predsjednik kluba završio. Ne bih više polemisao na tu temu - rekao je Svitlica.

Četiri kola prije kraja Lige BiH Orlovi drže drugo mjesto na tabeli i sa te pozicije krenuće u plej-of. Meč finala pokazao je da bi ekipa iz Banjaluke mogla da napravi iznenađenje u prvenstvu uz adekvatna pojačanja pa su u klub stigle Vida Emeše iz Bora i Tamara Rajić iz Partizana.

- Potrudićemo da iznenadimo Banoviće i dođemo do titule. Odlično smo odigrali dosadašnji dio sezone i poslije finala sa Banovićima mnogi su nam rekli da bi sa adekvatnim pojačanjima na centarskoj poziciji mogli čak do titule. Zbog toga smo doveli Emešovu i Rajićevu koje stižu u nedjelju dok će Ožegović početi da radi sa ekipom u ponedjeljak ili utorak - rekao je Svitlica.

Ko će voditi ekipu do povratka Ožegovića još nije poznato i to će biti odlučeno danas do susreta sa ekipom iz Tuzle.

- Dvije naredne utakmice igraćemo bez trenera, ali to nam ne znači ništa posebno jer i da izgubimo sve utakmice do kraja bićemo drugi na tabeli i sa tog mjesta krenuti u plej-of. Do kraja ligaškog dijela pojedine igračice saniraće povrede pa ćemo pokušati da dođemo do iznenađenja - istakao je Svitlica.

Utakmica

Orlovi će večeras od 18 časova ugostiti Jedinstvo dok se u ostalim mečevima 18. kola Lige BiH sastaju: Čelik - Leotar 03 (19 časova), Sloboda - Rudar Sport (18), Brčanka - Mladi Krajišnik (četvrtak, 18). Plej-of - Banovići (igrano sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana