Орландо Џонсон, некадашњи НБА кошаркаш, а сада Игокее, за Глас Српске: Показаћу да још нисам за бацање

Милан Зубовић
Орландо Џонсон, некадашњи НБА кошаркаш, а сада Игокее, за Глас Српске: Показаћу да још нисам за бацање

Лакташи - Са добрим НБА педигреом Орландо Џонсон стигао је у табор Игокее, гдје ће покушати да врати форму од прије неколико година када је, између осталих, носио дресове руског Уникса, шпанске Басконије и Остин Спарса у НБДЛ лиги.

Био је 36. пик НБА драфта 2012. године када га је изабрао Сакраменто и потом одмах трејдовао у Индијану која је с њим потписала вишегодишњи уговор, да би у Индијанаполису остао двије сезоне. Рекорд каријере у НБА лиги остварио је 23. марта 2013. против Атланте када је уписао 15 поена. Прошлу сезону најрадије би заборавио јер због повреде није одиграо ниједну утакмицу.

- Сада сам спреман 100 одсто. Имао сам проблема са кољеном прошле сезоне и покушао сам да се вратим на терен, али сам неколико пута оперисан. Била је велика битка да се вратим на терен и поново обучем дрес, тако да ми је веома драго што сам сада овдје у тиму и што могу да играм у Игокеи - изјавио је Џонсон за "Глас Српске".

Ако је судити по првом мечу, биће од велике користи екипи у нападу.

- Одиграо сам прву утакмицу након године паузе и биће ово за мене ново искушење. Желим да људи знају да сам здрав и спреман за нове изазове. Сигурно је да ћу боље играти када се још упознамо, а и поред пораза од Будућности, можемо бити поносни јер смо добро играли и показали да се можемо такмичити са најбољима. Био је ово добар тест за нас против јаког тима са којим ћемо поново играти за неколико седмица па ће то бити добра прилика да видимо колико смо напредовали - рекао је Џонсон.

Прије меча са Будућности провео је само два дана са остатком екипе па није успио свима да запамти имена, али је казао да су га одушевили својим професионализмом, док он може много тога донијети екипи.

- Као играч донијећу много тога на позицији комбо бека. Могу да шутирам, асистирам, идем на улаз према кошу те браним позиције један, два и три. Није ме било цијелу годину и желим да покажем да сам и даље добар, односно да нисам за бацање - истакао је Џонсон.

Са клубом из Александровца има отворени уговор и не зна колико дуго ће бити члан.

- Бићу ту док год је потребно. Желим да побјеђујем са овом екипом и момци су ме добро прихватили иако сам само два дана ту са њима. Сви заслужују поштовање јер су веома љубазни - додао је Џонсон.

Тренер екипе Ненад Трајковић има доста искуства из НБА лиге, гдје је био асистент у стручном штабу Феникс Санса, тако да је то олакшавајућа чињеница за Џонсона јер се лако споразумијева с њим.

- Знам људе који су радили с њим раније и знам да је одличан тренер. Био је веома отворен и веома искрен са мном када сам стигао тако да ми је већ много помогао, што доста цијеним. Надам се да ће из мене извући оно најбоље за тим - нагласио је Џонсон.

Није као већина америчких кошаркаша који имају посебне захтјеве приликом доласка у неки европски клуб.

- Нисам имао посебних захтјева када сам долазио, тако да нисам тражио посебан смјештај, телефон или аутомобил. Само сам се појавио и то је то, а становаћу у Бањалуци, коју тек треба да разгледам. Нисам имао много времена да разгледам околину и видио сам да су Лакташи веома мало мјесто, али ми се свиђају - казао је Џонсон.

НБА играчи у Игокеи

Џонсон није једини Американац са НБА искуством који је стигао у Игокеу пошто су прошле сезоне играли Дорел Рајт, који је био члан Голден Стејта, и Малколм Ли који је наступао за Минесоту и Филаделфију. Раније су чланови екипе из Александровца били Амал Мекаскил и Донел Харви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана