Оптимизам у ККИ Врбас без обзира на квалитет ривала

Глас Српске
Оптимизам у ККИ Врбас без обзира на квалитет ривала

Бањалука - Кошаркашки клуб инвалида Врбас спремно дочекује предстојећи квалификациони турнир Евролиге 2 којем је домаћин сутра и у суботу.

Петоструки узастопни освајачи Регионалне НЛБ лиге велики су оптимисти и најављују како ће дати све од себе да освајањем првог мјеста обрадују своје навијаче, те изборе пласман на фајнал-фор који ће бити одржан у Италији. Уколико, ипак, Врбас на крају буде други, онда ће се Бањалучани борити на завршном турниру у шпанском Вигу.

- Први такмичарски дан за нас ће бити најважнији јер ћемо тада одмјерити снаге са екипама из Холандије и Израела. Уколико забиљежимо обје побједе, биће нам широм отворена врата не само фајнал-фора, већ и саме Евролиге 1. Вјерујем у екипу, посебно сада када је уз нас легендарни Зоран Мока Славнић који је однедавно наш генерални менаџер и који ће нам доста помоћи својим искуством и савјетима - истакао је предсједник ККИ Врба Маринко Умичевић.

Попут свог предсједника, и комплетна екипа Врбаса одише оптимизмом који преноси капитен тима, Игор Игњатовић.

- Мукотрпно смо радили и на крају смо се, искључиво својим квалитетом, изборили да будемо чланови Евролиге 2, гдје се сада налазимо у друштву екипа које су много богатије него што смо ми. Међутим, они не рачунају на наш познати инат, па ћемо се ми борити за прво мјесто и, вјерујем, до њега и стићи. Јер, не игра се Евролига сваки дан, и то још пред својом публиком - категоричан је Игњатовић.

Према његовим ријечима, Врбас има побједнички менталитет који може да на крају буде и пресудан.

- Ми увијек, без обзира ко нам је противник и о којем је такмичењу ријеч, идемо на побједу и прво мјесто. Једноставно, једино тако знамо да играмо. Ипак, овдје ћемо ићи корак по корак, од утакмице до утакмице, и ако успијемо да у првом мечу савладамо Холанђане, онда ће нам бити много лакше. Немамо шта да кријемо, оптимисти смо и вјерујемо да ћемо на крају славити прво мјесто - закључио је капитен Бањалучана.

Сатница такмичења

У петак, 8. марта, састаће се: Врбас - Онли френдс (Холандија) (11.15 часова), Трежори (Француска) - Беит Халохем (Израел) (13.30), Онли френдс - Јалова (Турска) (15.45), Беит Халохем - Врбас (18), Јалова - Трежори (20.15 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана