Opstanak jedini cilj gradiške Kozare

Zoran Vajkić
Opstanak jedini cilj gradiške Kozare

Gradiška - Novom treneru Kozare Vuletu Trivunoviću odazvalo se 24 fudbalera koji će braniti boje kluba u proljećnom dijelu sezone Prve lige Republike Srpske. Trivunović je iznio plan aktivnosti do 10. marta za kada je zakazan nastavak sezone.

- Nadam se da ste vi dio nove Kozare i hvala svim igračima koji su nosili dres ekipe kao i onima koji su došli. Znam da su pojedinci imali bolje ponude, ali su zbog ljudskih i prijateljskih odnosa sa mnom došli u Kozaru. Dobili smo nekoliko provjerenih i iskusnih igrača sa kojima neće biti "zime" u sezoni. Svjesni smo šta nas čeka i samo savjesnim radom možemo do opstanka. Većinu igrača poznajem, sa nekima sam radio, a od mlađih očekujem da se brzo uklope, jer neće igrati ko to ne zasluži - rekao je Trivunović.

Prvi trening zakazan je za sutra, a zbog rekonstrukcije svlačionica i radova na atletskoj stazi Gradskog stadiona, baza Gradiščana u idućem periodu biće stadion FK Obradovac.

Predsjednik kluba Milenko Pavlović svima je poželio uspješan rad i dobre rezultate tokom proljećne sezone.

- Nadam se da ste se dobro odmorili, jer vas očekuju naporne pripreme kako bismo izborili opstanak. Zajedničkim snagama uz novog trenera vjerujem da će ova godina biti zalet za novu Kozaru koju svi u Gradišci s nestrpljenjem čekamo - rekao je Pavlović koji je igračima predstavio direktora kluba Sinišu Đurića, tim menadžera Dragana Skakića i rukovodioca stadiona Svetu Veljkića.

Jasan je i plan pripremnih utakmica pa će igrati protiv Ljubića 10. februara, srbačke Sloge (13), Jedinstva iz Žeravice (16), Tekstilca (24) i Dubrava (25). Generalna proba je sa Rudar Prijedorom 3. marta sedam dana prije starta proljećnog dijela sezone dok još nisu potvrdili meč sa Slobodom iz Novog Grada 6. februara. Poslije 16 kola u Prvoj ligi RS Kozara drži pretposljednju poziciju na tabeli sa deset bodova.

Igrački kadar

Kozara pod ugovorom ima 24 igrača, a to su golmani: Miloš Bojanić, Mladen Ilić i Dušan Dončić te igrači; Ognjen (Mirka) Petrović, Igor Pilipović, Mile Paštar, Slaven Kovljen, Zoran Petković, Mile Kovačević, Nebojša Stjepanović, Živko Bubić, Nebojša Babić, Boris Aljetić, Momir Zečević, Ognjen (Milka) Petrović, Vladimir Kremenović, Siniša Radoja, Boris Raspudić, Igor Mirković, Rade Džombić, Kosta Selak, Asmir Hamzić, Aleksandar Mirjanić i Slobodan Gvozden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana