Опстанак једина амбиција рукометаша Локомотиве из Брчког

Синиша Котараш
Опстанак једина амбиција рукометаша Локомотиве из Брчког

Брчко - Рукометаши Локомотиве кренули су са припремама за дебитантску сезону као чланови Премијер лиге БиХ, а новом шефу стручног штаба, прослављеном српском рукометашу Жикици Милосављевићу јавио се 21 кандидат за дрес првотимца.

Након краћег упознавања са играчима Милосављевић је од почетка кренуо са жестоким тренинзима, јер жели да екипа што спремније дочека почетак првенства.

- Радићемо овде, у Брчком, првих неколико седмица, а онда нам следе учешћа на два турнира, у Италији и Чешкој. Потом настављамо овде у Брчком, а настојаћемо и да одиграмо што више пријатељских утакмица са, углавном, екипама из ближе околине. Већ смо заказали прву, против Коњуха, и она ће бити одиграна код нас, 11. августа. Са њима ћемо одиграти и крајем месеца, али овога пута у Живиницама. У међувремену ћемо настојати да одиграмо још неколико мечева. Већ смо се нешто договорили са Грачаницом, а намеравамо и да закажемо две утакмице са Црвеном звездом, једну код нас, а другу у Београду - истакао је Милосављевић.

Прослављено крило репрезентације СР Југославије сматра да ће са што више одиграних утакмица доћи до боље форме.

- Ова екипа је нова и за мене прилична непознаница. Зато и инсистирам на већем броју утакмица да бих могао да се што боље упознам са њима. За сада, потенцијал постоји, жеља за доказивањем такође и, за почетак, то је довољно. Ипак, потребно нам је време да се све усклади, добро укомпонује, а за нас ће најзначајније бити да што боље стартујемо у првенству. За ових месец и по видећемо тачно шта ко од ових играча може - додао је Милосављевић.

Из управе клуба поручују како пред стручни штаб и играче нису постављали никакве немогуће циљеве, већ да је једина клупска амбиција опстанак.

  • Способни смо да то остваримо и обрадујемо наше навијаче. Упоредо са играма желимо и да популаризујемо рукомет у Брчком, али и да добрим резултатима привучемо спонзоре. Уз то, вјероватно бисмо и убрзали процес изградње нове дворане у Брчком за коју су већ обезбијеђена средства и сређује се неопходна документација - рекао је предсједник Локомотиве Горан Васић.

Играчки кадар

На списку тренера Жикице Милосављевића налази се 21 рукометаш и то Дејан Михајловић, Божо Суботић, Дејан Рикановић, Милан Дувњак, Огњен Херцеговац, Синиша Пурић, Стефан Вукоје, Јован Мијић, Александар Ђуркић, Немања Мијатовић, Шериф Бараковић, Павле Петровић, Милорад Инић, Александар Драгутиновић, Петар Панић, Лука Ђорђевић, Његош Ђукић, Немања Симић, Михајло Симић и Никола Летић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана