Опроштај од фудбалске величине

З. В.
Опроштај од фудбалске величине

Градишка - Тихо и достојанствено, баш како је и живио, уз магичну "Тишину", мелодију која тражи тишину, јуче се од Велимира Сомболца на градском гробљу у Брестовчини код Градишке опростила породица, родбина и пријатељи.

Сала Културног центра у Градишци била је премала да прими све оне који су дошли на комеморацију свом Вељи, а окупили су се они који су са њим играли, које је тренирао и они с којима се дружио на терену и ван њега.

- Имали смо срећу да будемо суграђани и пријатељи са човјеком који је исписао златне фудбалске нити на највећем свјетском такмичењу. О Вељи би се могло причати данима, јер је био величина у сваком погледу и заслужио је поштовање свих нас, као и бројних генерација које је научио фудбалу и животу - рекао је предсједник ФС РС Миле Ковачевић.

Врло емотивно о богатом спортском и животном путу фудбалске величине, златног олимпијског побједника из Рима 1960. године говорио је познати бањалучки новинар и публициста Томо Марић.

- Пјесник је рекао: "Пријатељу, кад ја одем ти о мени проговори". Са своју 21 годину Вељо је био олимпијски побједник. Његово име уклесано је на четири мјеста у свијету. У Риму, Лозани, Атини поводом 100 година Олимпијских игара, а ускоро ће бити и у улици Олимпијских побједника у Бањалуци. Његова породица може с поносом да се окрене и према људима и према Богу те да каже да се у виртуелном свијету његов живот завршио, али сви треба да цијенимо и поштујемо његову заоставштину - казао је Марић.

Око 1.000 људи испратило је Сомболца, а на посљедњи испраћај дошле су различите генерације фудбалера Борца, Козаре, БСК-а, ФС РС, ФС БиХ, као и челници других спортских клубова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана