Омарска домаћин крајишког дербија

Милан Зубовић
Омарска домаћин крајишког дербија

Бањалука - Крајишки дерби осмине финала Купа БиХ у којем ће снаге одмјерити Рудар Приједор и бањалучки Борац носиће посебне тензије, као и обично када се састају ова два клуба.

Ипак, сутрашњи сусрет имаће посебну тензију. Прошле сезоне "рудари" су испали из Премијер лиге БиХ, пошто су у посљедњем колу ремизирали са сарајевским Жељезничаром, а њихова судбина умногоме је зависила од исхода утакмице игране на Градском стадиону у Бањалуци гдје је Борац изгубио од Травника. Приједорчани су имали шансу да се спасу у посљедњем колу и за то им је била потребна побједа над Жељом, као и Борца против "везира". Ипак, ни једно ни друго се није десило па је Рудар након пет одиграних сезона у елити БиХ морао у нижи ранг такмичења док је Травник остао у Премијер лиги. Након тога услиједиле су многобројне оптужбе из Приједора на рачун бањалучког тима у вези са тим помало чудним резултатом у Бањалуци јер је Борац водио на полувремену са 2:0 да би на крају изгубио са 2:3.

Ове сезоне нису могли да се сретну у лигашким утакмицама, али их је жријеб спојио у осмини финала Купа. Иако се састави екипа једних и других умногоме разликују сигурно је да ће утакмица имати своју посебну драж.

Овај меч биће проглашен утакмицом високог ризика јер се очекује долазак обје навијачке групе. Сусрет ће се играти у Омарској пошто се Градски стадион у Приједору још увијек реновира. Постојала је опција да се дуел одигра у Љубији, гдје Рудар такође игра своје домаће утакмице, али се одустало од те идеје пошто терен нема ограду и било би веома тешко контролисати навијаче који ће доћи.

Пред овај сусрет обје екипе су у доброј форми. Борац је везао три побједе у Премијер лиги БиХ и са 16 бодова из девет кола заузима шесто мјесто на табели. С друге стране Рудар Приједор има 13 бодова из седам утакмица и држи четврту позицију на табели Прве лиге Републике Српске. У оба сусрета прошле сезоне Борац је славио. У Приједору је било 2:1 за госте, а у Бањалуци 3:0 за домаћина.

Парови

Прва утакмица осмине финала Купа БиХ биће одиграна данас у Љубушком, гдје ће од 15.30 часова снаге одмјерити домаћа Слога и Зрињски из Мостара. Остали мечеви на распореду су сутра, а састају се: ОМАРСКА: Рудар Приједор - Борац (Бањалука) (15 часова), ЈАЈЦЕ: Металеге - Младост (Велика Обарска) (15), КАКАЊ: Младост Добој Какањ - Звијезда (Градачац) (15), САРАЈЕВО: Олимпик - Челик(Зеница) (15), МОСТАР: Вележ - Витез (15), ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Жељезничар (Сарајево) (16.30), САРАЈЕВО: Сарајево - Травник (17). Реванш сусрети на распореду су 22. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана