Oliver Stević, košarkaš Crvene zvezde: Ispunio dječački san

Drago Galić
Oliver Stević, košarkaš Crvene zvezde: Ispunio dječački san

ZVORNIK - Krilni centar Crvene zvezde Oliver Stević prošao je trnovit put da bi stigao do crveno-bijelog dresa, u kojem je, kako sam kaže, ispunio dječački san.

Košarkaš, čije je porijeklo sa naših prostora, prve korake igre pod obručima naučio je u OKK Šapcu, odakle je prešao u FMP. Zatim je otišao na "kaljenje" u Borac, poslije čega mu je nova stanica bio slovenački Kopar. A prije tri godine stigao je u poljski Slaska, odakle je prošle sezone, na poziv Svetislava Pešića, stigao na Mali Kalemegdan.

- Moj otac je iz Vlasenice, a majka iz Kladnja. Ona danas živi u Zvorniku, gde imam dosta rodbine, pa sam zaista vezan za Republiku Srpsku. Mnogo sam srećan što sam se vratio u ove krajeve, a igranjem za Zvezdu ispunio sam dječački san i voleo bih da i ove sezone ostanem u Beogradu. Jedini uslov mog ostanka je bio da na klupi i dalje bude Svetislav Pešić, ali imam i ponude iz Poljske, Italije i timova koji nastupaju u Baltičkoj ligi, pa bih karijeru mogao da nastavim i tamo - rekao je Stević.

* GLAS: Kako ocjenjujete prošlu Zvezdinu sezonu?

STEVIĆ: Kada se sve sabere, bila je uspešna. Na početku je bilo dosta trzavica oko sastava jer je Zvezda u novo prvenstvo ušla sa samo četiri igrača pod ugovorom. Kasnilo se sa pripremama, ali ipak smo došli do finala plej-ofa Srbije. Partizan je bio igrački kvalitetniji od nas, što je pokazao i igrama u Evroligi.

* GLAS: Kakve su šanse "crveno-bijelih" u novom šampionatu?

STEVIĆ: Naša borbenost i želja za dokazivanjem su nas dovele u situaciju da se u petom meču ovogodišnjeg plej-ofa borimo za titulu. Ni ovog puta nam tog motiva neće nedostajati, a ukoliko Pešić ostane na klupi i još nekoliko igrača produži ugovore, ove godine bismo konačno mogli i do krune.

* GLAS: Kakva je uloga Svetislava Pešića u uspjesima tima?

STEVIĆ: Pešić je veliki trener i ima autoritet kod svih igrača. On je osvajao sve što se u košarci može osvojiti. Na svakom treningu od njega možemo da naučimo nešto novo i za ovih godinu dana u Crvenoj zvezdi sigurno sam dosta napredovao. Bila bi prava šteta da Pešić napusti klub, jer je situacija takva da je on u stvari ključ svega.

Treneri

* GLAS: Pored Pešića, koji su još treneri ostavili traga u Vašoj karijeri?

STEVIĆ: Prvi trener mi je bio Predrag Mušicki i on je najzaslužniji što sam uopšte u košarci. Posle sam radio sa Slobodanom Klipom, a u Poljskoj me je trenirao Rimas Kurtinaitis, legenda litvanske košarke, sa kojim sam imao veoma uspešnu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana