Olimpijske igre sljedeći Nemanjin cilj

Danijel Radujković
Olimpijske igre sljedeći Nemanjin cilj

Beograd - Mladi džudista Srbije Nemanja Majdov sa osvojenom srebrnom medaljom vratio se sa Olimpijskih igara mladih u Kini, a na aerodromu u Beogradu između ostalih dočekali su ga predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine Predrag Peruničić.

Pored Majdova medalju Srbiji iz Kine donio je samo još dizač tegova Tamaš Kajdoči, koji je takođe osvojio srebro.

- Doček smo imali u kasne sate, ali ni to nije spriječilo da nas dočekaju sportski velikani kao sto su Divac, Peruničić, Ivan Todorov. Velika čast mi je bila izaći prvi iz aviona sa medaljom. Ovo je samo početak i mi koračamo sigurnim stopama do seniorskih Olimpijskih igara. Nije bitno da li će to biti za 2016. u Rio de Žaneiru ili za šest godina - kazao je Majdov.

Takmičar Crvene zvezde do srebra je došao u mješovitoj konkurenciji gdje je bio najzaslužniji što je njegov tim došao do medalje. U individualnoj konkurenciji bio je peti.

- U individualno takmičenju sve je bilo super do polufinala. Veliki pritisak i želja padaju na mene. Želio sam previše medalju. Nisam smio da rizikujem i pri takvoj borbi čovjek ne može dati maksimum. Nedostajalo mi je malo sportske sreće, ali i moj trener, odnosno otac. Ali to se sve vratilo za dva dana na ekipnom miks takmičenju. Bilo je 18 ekipa, sve su bile podjednako jake, jer su raspoređivane po medaljama i plasmanima. Imao sam tri meča, od toga dva odlučujuća gdje sam odveo ekipu do polufinala i finala, pobijedivši svjetskog prvaka iz Kanade koga sam dobio dva puta u tri dana - dodao je Majdov.

On je ocijenio da će mu nastupi u Kini mnogo značiti u daljoj karijeri.

- Ovo je prije svega veliko iskustvo za mene i sve ljude i OK Srbije. Čast mi je biti dio ovakvog tima koji funkcioniše kao jedna cjelina. Baš kao porodica koja pobjeđuje zajedno. Puno mi je značilo učešće na ovakvom spektakularnom takmičenju koje je organizovano odlično. Pratila je standard Olimpijskih igara. Sticana su mnoga prijateljstva, posebno između nas iz različitih sportova u Olimpijskom timu Srbije - zaključio je Majdov.

Zahvalnica

Mladi džudista zahvalio je svima koji su mu pomogli da ode u Kinu i tamo napravi veliki uspjeh.

- Htio bih da zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije sa Vladom Divcem i Ivanom Todorovim na čelu, šefu misije Damiru Stajneru i generalnom sekretaru Džudo saveza Srbije Lidiji Popović. Takođe zahvalan sam i mom klubu Crvenoj zvezdi te treneru i ocu Ljubiši Majdovu, kao i mojoj porodici i sparing partnerima iz džudo kluba Randori iz Istočnog Sarajeva bez kojih ne bi mogao ostvariti ovaj rezutlat - rekao je Majdov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana