Olimpija slavila u Banjaluci

RTRS
Olimpija slavila u Banjaluci

Fudbaleri Borca poraženi su danas od Olimpije 4:0 u prijateljskoj utakmici igranoj na Gradskom stadionu u Banjaluci. Rezultat je definitivno bio u drugom planu, a mnogo bitnije su čvrste veze koje su uspostavila dva kluba.

Poslije 27 godina, Borac je ponovo u subotu ugostio Olimpiju i zabilježio poraz kojim je tim iz Ljubljane poravnao skor u pobjedama u međusobnim duelima – 48 utakmica, po 18 pobjeda oba tima i 12 remija.

Oba trenera su dali šansu svim igračima, pogotovo šef struke Borca Darko Vojvodić, koji je u drugom dijelu priliku pružio priliku svim omladincima sa klupe za rezervne igrače da osjete travnjak u prijateljskom susretu.

Ipak, u prvom dijelu, Borac jeste bio inferiorniji, ali je na odmor otišao samo sa jednim pogotkom “minusa” koji je u 35. minutu postigao nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara Ivan Lendrić.

U nastavku, kada su oba trenera “izmiješala karte” i uvela po pet-šest novih igrača, isplivalo je posebno ime Stefana Savića, asa “zmajčeka”, koji je za samo pola sata na terenu Gradskog stadiona upisao het-trik.

Najprije je u 57. minutu poslije lijepog solo prodora pogodio mrežu Borca, da bi potom u 69. i 76. minutu ponovo matirao golmana Banjalučana Marka Savatovića.

– Bila je ovo jedna dobra, fer utakmica. Najvažnije da se niko nije povrijedio, a dobro smo se istrčali. Rezultat mi nije važan, koliko sama igra - rekao je poslije meča Zoran Barišić, trener Olimpije.

Trener Borca nije želio mnogo komentarisati utakmicu.

– Ovo ipak nije naš nivo, mi se moramo vratiti u realnost, a to je Prva liga Republike Srpske. Hvala Olimpiji i mom prijatelju Zoranu Barišiću što su došli i treba da njegujemo i dalje ovako dobre odnose. Okrećemo se Sutjesci u utorak, to je naš prioritet i sve osim pobjede ne dolazi u obzir! Pobjedićemo tu utakmicu sigurno - poručio je Darko Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana