Ognjen Ožegović: U Partizanu najljepši dani karijere

Zoran Vajkić
Ognjen Ožegović: U Partizanu najljepši dani karijere

Gradiška - Veliki broj mladih, ali i starijih stanovnika Gradiške "lijepi" se uz televizor ili internet svaki put kada igra Partizan, najčešće zbog njihovog sugrađanina Ognjena Ožegovića koji blista u crno-bijelom dresu.

Mladi napadač sjajnim golovima i asistencijama obilježio je drugi dio 2017. godine, ali nije bilo baš sve idealno kada je dolazio u Humsku. Pratio ga je oreol velikog zvezdaša, ali je igrama natjerao pristalice "crno-bijelih" da ga zavole.

- Imao sam zaista težak period jer je pritisak bio ogroman. Sve je bilo jako teško. Ipak, skupio sam snagu i za kratko vrijeme uspio da sve pretvorim u svoju korist, da me navijači zavole i da postanem jedan od ključnih igrača - kaže Ožegović za "Glas Srpske".

U proteklih šest godina profesionalne karijere promijenio je isto toliko klubova. Iz banjalučkog Borca je otišao u Crvenu zvezdu. Blistao je u omladinskim selekcijama, potpisao profesionalni ugovor, ali pravu priliku da pokaže šta zna nije dobio. Raskošan talenat pokazao je prije dvije godine u dresu Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Golovima je izbacio veliku Sampdoriju, pa su ga u Italiji već vidjeli u Đenovi.

- Tadašnja uprava Vojvodine nije željela da me proda iako sam bio blizu transfera. U Vojvodini su očekivali prolazak u grupnu fazu Lige Evrope. Dobili smo na posljednjoj stepenici vrlo jaku češku ekipu Viktorija Plzenj i ispali. Od te utakmice sve je krenulo nizbrdo, ekipa je pala, nismo dobili podršku uprave. Dobio sam ponudu od kineskog Čangčunga, a Vojvodina zaradila 1,5 miliona maraka - rekao je Ožegović.

O najmnogoljudnijoj zemlji svijeta Ožegović ima samo riječi hvale iako se zadržao nekoliko mjeseci. Taj period pomogao mu je da odraste, pa je poslije povratka u srpski fudbal zablistao u Čukaričkom.

- Ta stanica u mojoj karijeri puno mi je pomogla da dođem do Partizana, gdje sada provodim najljepše dane u karijeri - rekao je mladi napadač.

Novu godinu dočekao je na Zlatiboru u društvu prijatelja iz Gradiške Zlatana Guberovića, te iskusnih prvotimaca Partizana Vladimira Stojkovića i Zorana Tošića. Dani slavlja i opuštanja su prošli, jer su "crno-bijeli" u pogonu od 10. januara, a drugi dio sezone pun je izazova.

- Ne znam da li je sudbina ili ne, ali imaću priliku da se osvetim Česima za poraz koji sam doživio sa Vojvodinom. Nadam se da možemo proći Plzenj i stići Zvezdu u prvenstvu. Imamo najviše ambicije, dobru ekipu i veliku volju da se radujemo na kraju sezone - rekao je Ožegović.

Želim da me zapamte

Ugovor sa Partizanom ima do ljeta 2020. godine.

- Ne planiram da odem dok ne ostvarim velike rezultate i ne postanem jedan od igrača koga će navijači pamtiti - podvlači momak rođen 1994. godine.

Zahvalnost Krupljaninu

Iako je Kozara njegov matični klub i kad god može pogleda utakmicu ovog tima, trenutno nema kontakte sa klupskim rukovodstvom, ali kaže da je spreman da pomogne, da preporuči nekog mladog igrača ukoliko to neko od njega bude tražio. Jedno trenersko ime sa početka karijere, kaže, nikad neće zaboraviti.

-        Saša Krupljanin me je izveo na pravi put, ne fudbalski, koliko psihološki. Pomogao mi je da shvatim fudbal i šta me čeka. Nadam se da će u Gradišci djeca upijati njegove riječi - prisjeća se Ožegović.

Porodica

Velike zasluge za njegove uspjehe imaju otac i majka.

- Moji roditelji Marinko i Sanja najzaslužniji su za sve što sam postigao. Bili su uz mene kada nije išlo, jer su ostavili posao u Gradišci i došli u Beograd da mi daju podršku. Na sreću, nisam imao njihov pritisak, a znam mnogo talentovanih momaka koji zbog toga nisu uspjeli. Ima roditelja koji vrše pritisak na djecu, jer očekuju mnogo i samo razmišljaju o novcu. To je bumerang - rekao je Ožegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana