Огњен Ожеговић: У Партизану најљепши дани каријере

Зоран Вајкић
Огњен Ожеговић: У Партизану најљепши дани каријере

Градишка - Велики број младих, али и старијих становника Градишке "лијепи" се уз телевизор или интернет сваки пут када игра Партизан, најчешће због њиховог суграђанина Огњена Ожеговића који блиста у црно-бијелом дресу.

Млади нападач сјајним головима и асистенцијама обиљежио је други дио 2017. године, али није било баш све идеално када је долазио у Хумску. Пратио га је ореол великог звездаша, али је играма натјерао присталице "црно-бијелих" да га заволе.

- Имао сам заиста тежак период јер је притисак био огроман. Све је било јако тешко. Ипак, скупио сам снагу и за кратко вријеме успио да све претворим у своју корист, да ме навијачи заволе и да постанем један од кључних играча - каже Ожеговић за "Глас Српске".

У протеклих шест година професионалне каријере промијенио је исто толико клубова. Из бањалучког Борца је отишао у Црвену звезду. Блистао је у омладинским селекцијама, потписао професионални уговор, али праву прилику да покаже шта зна није добио. Раскошан таленат показао је прије двије године у дресу Војводине у квалификацијама за Лигу Европе. Головима је избацио велику Сампдорију, па су га у Италији већ видјели у Ђенови.

- Тадашња управа Војводине није жељела да ме прода иако сам био близу трансфера. У Војводини су очекивали пролазак у групну фазу Лиге Европе. Добили смо на посљедњој степеници врло јаку чешку екипу Викторија Плзењ и испали. Од те утакмице све је кренуло низбрдо, екипа је пала, нисмо добили подршку управе. Добио сам понуду од кинеског Чангчунга, а Војводина зарадила 1,5 милиона марака - рекао је Ожеговић.

О најмногољуднијој земљи свијета Ожеговић има само ријечи хвале иако се задржао неколико мјесеци. Тај период помогао му је да одрасте, па је послије повратка у српски фудбал заблистао у Чукаричком.

- Та станица у мојој каријери пуно ми је помогла да дођем до Партизана, гдје сада проводим најљепше дане у каријери - рекао је млади нападач.

Нову годину дочекао је на Златибору у друштву пријатеља из Градишке Златана Губеровића, те искусних првотимаца Партизана Владимира Стојковића и Зорана Тошића. Дани славља и опуштања су прошли, јер су "црно-бијели" у погону од 10. јануара, а други дио сезоне пун је изазова.

- Не знам да ли је судбина или не, али имаћу прилику да се осветим Чесима за пораз који сам доживио са Војводином. Надам се да можемо проћи Плзењ и стићи Звезду у првенству. Имамо највише амбиције, добру екипу и велику вољу да се радујемо на крају сезоне - рекао је Ожеговић.

Желим да ме запамте

Уговор са Партизаном има до љета 2020. године.

- Не планирам да одем док не остварим велике резултате и не постанем један од играча кога ће навијачи памтити - подвлачи момак рођен 1994. године.

Захвалност Крупљанину

Иако је Козара његов матични клуб и кад год може погледа утакмицу овог тима, тренутно нема контакте са клупским руководством, али каже да је спреман да помогне, да препоручи неког младог играча уколико то неко од њега буде тражио. Једно тренерско име са почетка каријере, каже, никад неће заборавити.

-        Саша Крупљанин ме је извео на прави пут, не фудбалски, колико психолошки. Помогао ми је да схватим фудбал и шта ме чека. Надам се да ће у Градишци дјеца упијати његове ријечи - присјећа се Ожеговић.

Породица

Велике заслуге за његове успјехе имају отац и мајка.

- Моји родитељи Маринко и Сања најзаслужнији су за све што сам постигао. Били су уз мене када није ишло, јер су оставили посао у Градишци и дошли у Београд да ми дају подршку. На срећу, нисам имао њихов притисак, а знам много талентованих момака који због тога нису успјели. Има родитеља који врше притисак на дјецу, јер очекују много и само размишљају о новцу. То је бумеранг - рекао је Ожеговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана