Ognjen Kuzmić, košarkaš Golden Stejta i finalista NBA lige za Glas Srpske: Grad živi za titulu

Milan Zubović
Ognjen Kuzmić, košarkaš Golden Stejta i finalista NBA lige za Glas Srpske: Grad živi za titulu

Banjaluka - Centar Golden Stejta Ognjen Kuzmić ima priliku da postane treći Srbin sa šampionskim prstenom NBA lige poslije Darka Miličića i Predraga Stojakovića.

Miličić je pehar podigao 2004. godine u dresu Detroita, Stojaković je bio prvak sa Dalasom 2011. godine, dok rođenog Dobojliju tek očekuje veliko finale protiv Klivlenda. Pobjedom u finalu Istočne konferencije Kuzmić se izjednačio sa Vladom Divcem koji je sa Los Anđeles Lejkersima slavio u finalu Zapada protiv Minesote, ali je poražen od Detroita za kojeg je igrao Miličić. "Ratnici zlatne države" izborili su veliko finale prvi put nakon 1975. godine kada su osvojili posljednju, treću titulu. Prvu su osvojili još 1947. kada su se zvali Filadelfija Voriorsi i bili smješteni u tom gradu na istočnoj obali SAD, a drugu kao San Francisko Voriorsi 1956. godine. Odlične partije prošle, a pogotovo ove sezone digle su na noge veliki broj navijača u Ouklendu, mjestu pored San Franciska, gdje je smještena franšiza.

- Atmosfera u ekipi, kao i samom gradu, je odlična. Ljudi su mnogo više posvećeniji košarci nego ranijih godina što je i logično s obzirom na to da igramo dobro i da se borimo za titulu i čini mi se da cijeli grad živi za titulu - izjavio je Kuzmić za "Glas Srpske".

Njegov tim ove sezone odigrao je dvije utakmice protiv Kavalirsa i ima polovičan učinak dok će u finalu imati prednost domaćeg terena. Prvi meč igra se 4. juna u Ouklendu.

- Nemamo mnogo vremena da se odmaramo do prvog meča koji je na rasporedu 4. juna na našem terenu. Sve je podređeno velikom finalu, spremamo se maksimalno ozbiljno i svi vjerujemo u titulu - istakao je Kuzmić.

Njemu na kraju ove sezone ističe druga godina zagarantovanog ugovora sa Voriorsima, ali 25-godišnji Dobojlija još uvijek ne zna gdje će igrati iduće sezone.

- Završetkom sezone meni prestaje ugovor u Golden Stejtu, ali još uvijek nisam razgovarao sa agentom. Čekam da se završi finale i vidim da li računaju na mene ili ne - kazao je Kuzmić.

Nekadašnji 52. pik sa drafta 2012. godine nije isključio povratak u Evropu, ali samo u klub koji se takmiči u Evroligi.

- Još uvijek nisam razmišljao u tom smjeru jer smo posvećeni utakmicama plej-ofa. Kad se završi sezona vidjeću ponude i sigurno izabrati najinteresantniju - dodao je Kuzmić.

Veći dio ove sezone proveo je u Santa Kruz Voriorsima (drugi tim Golden Stejta) sa kojima je postao šampion Razvojne (NBDL) lige sa dok je izabran u treći defanzivni tim lige.

Ponovo u reprezentaciji

Zbog preloma fibule prošle godine morao je da se zahvali na pozivu selektoru reprezentacije Srbije Aleksandru Đorđeviću koji ga nije zaboravio ove i ponovo ga je uvrstio na širi spisak igrača koji će se boriti za mjestu u timu koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu početkom septembra.

- Ako me zdravlje posluži planiram da se odazovem selektoru Đorđeviću i dođem na pripreme reprezentacije te se borim za mjesto među 12 koji će putovati na šampionat Evrope. Prošle godine spriječila me povreda i žao mi je što se nisam borio sa ostalim igračima za odlazak na Mundobasket. Konkurencija na mojoj poziciji je izuzetno jaka, ali se radujem novim izazovima - naglasio je Kuzmić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana