Огњен Кузмић, кошаркаш Голден Стејта и финалиста NBA лиге за Глас Српске: Град живи за титулу

Милан Зубовић
Огњен Кузмић, кошаркаш Голден Стејта и финалиста NBA лиге за Глас Српске: Град живи за титулу

Бањалука - Центар Голден Стејта Огњен Кузмић има прилику да постане трећи Србин са шампионским прстеном NBA лиге послије Дарка Миличића и Предрага Стојаковића.

Миличић је пехар подигао 2004. године у дресу Детроита, Стојаковић је био првак са Даласом 2011. године, док рођеног Добојлију тек очекује велико финале против Кливленда. Побједом у финалу Источне конференције Кузмић се изједначио са Владом Дивцем који је са Лос Анђелес Лејкерсима славио у финалу Запада против Минесоте, али је поражен од Детроита за којег је играо Миличић. "Ратници златне државе" изборили су велико финале први пут након 1975. године када су освојили посљедњу, трећу титулу. Прву су освојили још 1947. када су се звали Филаделфија Вориорси и били смјештени у том граду на источној обали САД, а другу као Сан Франциско Вориорси 1956. године. Одличне партије прошле, а поготово ове сезоне дигле су на ноге велики број навијача у Оукленду, мјесту поред Сан Франциска, гдје је смјештена франшиза.

- Атмосфера у екипи, као и самом граду, је одлична. Људи су много више посвећенији кошарци него ранијих година што је и логично с обзиром на то да играмо добро и да се боримо за титулу и чини ми се да цијели град живи за титулу - изјавио је Кузмић за "Глас Српске".

Његов тим ове сезоне одиграо је двије утакмице против Кавалирса и има половичан учинак док ће у финалу имати предност домаћег терена. Први меч игра се 4. јуна у Оукленду.

- Немамо много времена да се одмарамо до првог меча који је на распореду 4. јуна на нашем терену. Све је подређено великом финалу, спремамо се максимално озбиљно и сви вјерујемо у титулу - истакао је Кузмић.

Њему на крају ове сезоне истиче друга година загарантованог уговора са Вориорсима, али 25-годишњи Добојлија још увијек не зна гдје ће играти идуће сезоне.

- Завршетком сезоне мени престаје уговор у Голден Стејту, али још увијек нисам разговарао са агентом. Чекам да се заврши финале и видим да ли рачунају на мене или не - казао је Кузмић.

Некадашњи 52. пик са драфта 2012. године није искључио повратак у Европу, али само у клуб који се такмичи у Евролиги.

- Још увијек нисам размишљао у том смјеру јер смо посвећени утакмицама плеј-офа. Кад се заврши сезона видјећу понуде и сигурно изабрати најинтересантнију - додао је Кузмић.

Већи дио ове сезоне провео је у Санта Круз Вориорсима (други тим Голден Стејта) са којима је постао шампион Развојне (NBDL) лиге са док је изабран у трећи дефанзивни тим лиге.

Поново у репрезентацији

Због прелома фибуле прошле године морао је да се захвали на позиву селектору репрезентације Србије Александру Ђорђевићу који га није заборавио ове и поново га је уврстио на шири списак играча који ће се борити за мјесту у тиму који ће наступити на Европском првенству почетком септембра.

- Ако ме здравље послужи планирам да се одазовем селектору Ђорђевићу и дођем на припреме репрезентације те се борим за мјесто међу 12 који ће путовати на шампионат Европе. Прошле године спријечила ме повреда и жао ми је што се нисам борио са осталим играчима за одлазак на Мундобаскет. Конкуренција на мојој позицији је изузетно јака, али се радујем новим изазовима - нагласио је Кузмић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана