Огњен Кузмић: Повреда мање боли уз пријатеље

Милан Зубовић
Огњен Кузмић: Повреда мање боли уз пријатеље

Бањалука - Српски репрезентативац и члан Реал Мадрида Огњен Кузмић ускоро ће на операцију лигамента кољена, а слободно вријеме искористио је да посјети Бањалуку, гдје му је предсједник Републике Српске Милорад Додик уприличио пријем.

Рођеном Добојлији том приликом Додик је уручио плакету „Амблем и застава Републике Српске“ за укупан допринос и спортске резултате којима се доприноси афирмацији РС, а истом приликом му је пожелио и пуно успјеха на предстојећим такмичењима. Кузмић је повреду доживио током утакмице Евролиге против ЦСКА и за њега је сезона завршена пошто опоравак траје од шест до девет мјесеци.

- Велика је част што је предсједник Републике Српске уприличио пријем за мене на којем сам добио признање. Код куће сам до суботе када ћу кренути за Мадрид, гдје ћу 23. новембра имати операцију и надам се најбољем - изјавио је Кузмић.

Након одличне сезоне у редовима Црвене звезде потписао је трогодишњи уговор са Реал Мадридом у трансферу вриједном 1,2 милиона евра.

- Саиграчи су ме доста добро прихватили и одлично сам се уклопио у систем игре, али је онда дошла повреда након које су сви били уз мене. Срећан сам у клубу и осјећам се добро у новој средини. Реал има најбоље услове за рад у Европи, мада су нас пореметиле повреде играча па ћемо видјети како ћемо даље - истакао је Кузмић.

Осим њега Звезду је након историјске сезоне напустило још седам играча и тренер, тако да је формиран нови тим, а Добојлија прати игре клуба за који навија.

- Период из Звезде памтим по лијепим стварима и чујем се са некадашњим саиграчима који су такође нашли добре ангажмане. Након повреде сви су ми се јавили и дали подршку, што ми доста значи. Садашња екипа је солидна и требаће много времена да се уигра, јер је стигло 11 нових играча тако да тренеру неће бити нимало лако - нагласио је Кузмић.

Репрезентацију Србије идуће седмице очекују квалификације за Свјетско првенство у Кини у којима селектор Александар Ђорђевић неће моћи да рачуна на све играче због „рата“ ФИБА и Евролиге која не дозвољава кошаркашима да током сезоне играју за националне селекције.

- Сигурно је да неће бити једноставно без евролигашких играча, али вјерујем да ће екипа бити добра и да ћемо изборити наступ на Свјетском првенству те да неће бити посебних проблема - казао је Кузмић.

Није много говорио о могућем пуштању играча Реала у репрезентацију током квалификација.

  • Нисмо имали састанак у Реалу поводом играња за репрезентацију. То је сукоб двије организације у којем испаштају кошаркаши - рекао је Кузмић.

Каријера

Кузмић је у Звезду стигао из Панатинаикоса, гдје је сарађивао са тренером Александром Ђорђевићем, а раније је бранио боје Голден Стејт Вориорса, као и Санта Круз Вориорса, са којима је освојио титулу у НБА и НБДЛ лиги. Вориорси су га бирали као 52. пика на драфту 2012. Био је члан репрезентације Србије на ЕП у Француској прије двије године док је ове на истом такмичењу стигао до сребра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана