Ognjen Jaćimović sanja titulu i mjerka ponude

Danijel Radujković
Ognjen Jaćimović sanja titulu i mjerka ponude

Banjaluka - Kvalitetan napadač koji donosi bodove i pobjede je suvo zlato za svaku ekipu, a u slučaju Rudar Prijedora to je Ognjen Jaćimović (24), koji je protekle polusezone postigao 11 golova i predvodi ne samo strijelce među "rudarima" već i u Prvoj ligi Republike Srpske.

Domaće prvenstvo je poznato kao tvrdo i u njemu se teško postižu golovi, pa je pomenuti učinak Jaćimovića na samo 16 utakmica tim veći. On je postigao pogodaka gotovo kao cijele ekipe Napretka i Kozare, koje imaju po 13, a nisu daleko ni Sutjeska (14) i Sloga (17). Zbog toga je teško zamisliti Rudar sa šampionskim ambicijama bez njega kao vođe napada. Njegov tim drži prvo mjesto sa 37 bodova, što je dva više od Zvijezde 09 i četiri od Drine.

- Igrali smo dobro u prvenstvu i smatram da smo zasluženo na prvom mjestu. Treba spomenuti da smo u Kupu BiH došli do četvrtfinala, ali ambicije su okrenute ka prvenstvu. To nam je prioritet, a Rudar iduće godine slavi 90 godina postojanja i želimo da taj jubilej proslavimo plasmanom u Premijer ligu. Male su razlike i sigurno će biti teško, ali nadam se da ćemo uspjeti. Zvijezda se pojačava, ali sigurna sam da ni Rudar neće sjediti skrštenih ruku. Mogu biti zadovoljan i svojim partijama, dao sam dosta golova i nadam se da ću nastaviti ovako - kazao je Jaćimović.

On je tako maltene na polovini šampionata stigao golgeterski učinak iz prošle sezone kada je na kontu imao 14 pogodaka. Doduše tada je imao povredu koljena koja ga je odvojila od terena jedno vrijeme. Ušao je među tri kandidata za najboljeg fudbalera RS u 2017. godini, što je nagrada za njegove partije. Sve to nije prošlo nezapaženo u fudbalskim krugovima i neki timovi su pokazali interesovanje za njega. Međutim, Jaćimović ne želi razmišljati o odlasku dok do toga ne dođe. U glavi mu je samo napad na titulu, ali ne krije da bi se nekada volio oprobati u inostranstvu.

- Dobrim igrama sam skrenuo pažnju na sebe, pa ima nekih ponuda, ali o tom potom, čekaćemo da vidimo kako će se sve razvijati. Trenutno imam ugovor sa Rudarom do ljeta i ako ostanem pomoći ću ekipi da završi na prvom mjestu. To mi je sada jedino u glavi. Volio bih otići u inostranstvo jednog dana, tamo su puno bolji uslovi za napredak i bila bi to velika stvar za mene - zaključio je prvi golgeter Srpske.

Najefikasniji napad

Najviše zahvaljujući Ognjenu Jaćimoviću ekipa Rudar Prijedora je najefikasnija u Prvoj ligi RS sa 34 postignuta gola. To joj je bilo dovoljno da ostvari 11 pobjeda, četiri remija i samo jedan poraz. Ni odbrana ne zaostaje puno, pošto je sa deset primljenih golova druga u ligi, iza Drine, koja je osam puta vadila loptu iz mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana